Slikkerveer verliest van hoofdklasser IFC met 2-1

1-0

Geplaatst op: 06-08-2017

Het eerste oefenduel in deze nieuwe competitiejaargang werd gespeeld in Hendrik Ido Ambacht tegen hoofdklasser IFC. Doordat beide teams traditioneel in het rood-zwart spelen was Slikkerveer in het maagdelijk wit gestoken. Trainer Danny Wijnstekers speelde met vier nieuwkomers in de basis, namelijk Rene Beute, Joery Josee, Wouter Outmans en Rivaldo Rodrigues. In de openingsfase was het mede daarom dat nog even gezocht moest worden naar nieuwe automatismen. De eerste kans in de wedstrijd was voor IFC, dat ook pas in de 14e minuut voor het doel kwam van Mitchel van der Spoel en naast schoot. Slikkerveer kreeg in de 20-ste minuut haar eerste kans. Vanaf de linkerflank zette Wouter Outmans voor op Rivaldo Rodrigues, maar die kon de bal net niet in het doel koppen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar flink werd gestreden. In de 31-ste minuut tikte Mitchel van der Spoel een ver afstandsschot naar de buitenkant weg. Vier minuten later was het de IFC-spits Billy Nzojyibwami, die de thuisploeg op voorsprong had moeten zetten, maar zijn inzet ging over het doel. In deze periode bleef IFC drukken op het doel van Slikkerveer. Toen in de 41-+ste minuut een corner was afgeslagen kwam de bal precies goed bij Steven van Dongen terecht, die zich niet bedacht en vanaf eigen helft schitterend over de ver voor zijn doel staande goalie Davey van Pelt heen schoot: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen ook Joshua Jarghoe, Ricardo Ottevanger en Rick Drenth binnen de lijnen. Ook nu duurde het weer even voordat het duel ook kansen opleverde. In de 55-ste minuut was het Billy Nzojyibwami, die een voorzet recht in de handen van Joshua Jarghoe kopte. In de 59-ste minuut kopte Cas Leenders naast uit een vrije trap van Rene Beute. IFC bleef in deze periode collectief aanvallen, terwijl Slikkerveer het met speldeprikjes in de tegenaanval moest doen. In de 64-ste minuut schoot Edison Warner met een stuit op Joshua Jarghoe af, maar die wist de bal knap uit de hoek te werken. In de 72-ste minuut was Jarghoe echter kansloos op de geheel vrijgelaten Billy Nzojyibwami, die de 1-1 inschoot.  Weer zes minuten later stuurde Joery Josee een diepe pass richting Kenchi Orcadio, maar de goalie van ASWH was net iets eerder bij de bal. In de 80-ste en 81-ste minuut werkte Joshua Jarghoe eerst een bal naast en later tikte hij een hard schot over het doel. De corner die daarna volgde belandde op de lat en bleef ASWH aandringen. In een uitbraak van Slikkerveer knalde Steven van Dongen de bal in de 84-ste minuut net naast. Twee minuten voor tijd moest Slikkerveer alsnog capituleren. Een voorzet van Edison Warner bleek een schot op doel te worden, want de bal verdween over Joshua Jarghoe in de verre hoek: 2-1. Dat bleek tevens de eindstand in het duel van Slikkerveer tegen het team van trainer Virgil Breetveld.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel (46 – Joshua Jarghoe), Steven de la Rambelje, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Rene Beute (60 - Rivaldo Rodrigues), Damion Janssen (46 – Rick Drenth), Casper Gerritse, Steven van Dongen, Joery Josee, Wouter Outmans en Rivaldo Rodrigues (46 – Ricardo Ottevanger).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x