Slikkerveer verliest onnodig bij Meeuwenplaat

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-09-11 Meeuwenplaat - Slikkerveer>

Geplaatst op: 11-09-2016

Na de goede competitiestart tegen JHR stond zondag 11 september de uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat in Hoogvliet op het programma. Slikkerveer begon strijdvaardig aan het duel en kreeg in de derde minuut al een eerste kans. Wesley Oorschot kreeg een rebound uit een hoekschop niet goed onder controle om de goalie van Meeuwenplaat te verschalken. Twee minuten later werd Jair Umarella diep gestuurd door Robert Kosten. In het duel met de uitkomende keeper was Jair net even iets sneller bij de bal en werd daarna aangetikt, zodat scheidsrechter Wesdorp niets anders restte dan de bal op de penaltystip te leggen. De inzet van Robert Kosten was echter niet hard en zuiver genoeg, zodat doelman den Hartog de bal uit de hoek kon tikken. In de negende minuut kreeg Slikkerveer een eerste domper te verwerken met het uitvallen van Wesley Oorschot, die door zijn enkel was gegaan. Voor hem kwam Vincent de Jong het veld in. In de dertiende minuut volgde ook de eerste aanval van de thuisploeg. Opstomend vanaf eigen helft kon de snelle Gregorie Ott ongehinderd doorlopen via de linkerkant naar de doellijn van Mitchel van der Spoel en ronde daar beheerst af: 1-0. Vijf minuten later kreeg Slikkerveer al weer de kans om langszij te komen. Een lange pass van achteruit van Steven de la Rambelje werd op de rand van de zestien keurig teruggekopt door Raymond Smit op Romano Niamut, maar zijn schot ging net over het doel. Na een half uur spelen was Raymond Smit zelf dichtbij de gelijkmaker. Hij onderschepte een terugspeel en omspeelde de uitkomende doelman. Echter een verdediger kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Slikkerveer voerde de druk op het doel van Meeuwenplaat in deze periode flink op. Vijf minuten voor rust viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Uit een verre ingooi van Raymond Smit  kon het schot van Cas Leenders nog gepareerd worden door doelman den Hartog. De rebound was echter een prooi voor Robert Kosten, die de bal in de verre hoek binnen kopte: 1-1. De laatste kans in de eerste helft was eveneens voor Robert Kosten, die op aangeven van Raymond Smit de bal een metertje naast schoot.

In de tweede helft kreeg Slikkerveer meteen weer wat kansjes via Dylan Vrijman en Mike van Dongen. Daarna speelde het spel zich lange tijd af op het middenveld en wisten beide teams niet door de verdedigende linies heen te breken. In de 73-ste minuut viel de 2-1 zelfs bijna letterlijk uit de lucht. Een hoge bal werd niet goed verwerkt door Cas Leenders, waarna Percy Alberto-Acosta van dichtbij kon inschieten. Aan de andere kant van het veld kende in de 82-ste minuut Cas Leenders ook geen geluk met zijn kopbal op de lat, die een beter lot had verdiend. In dezelfde minuut viel zelfs uit een spaarzame tegenaanval de 3-1 via Regina Resida, die vrijstaand voor doelman Mitchel van der Spoel de bal net onder de lat binnenschoot. Dat in de 88-ste minuut Romano Niamut Slikkerveer vanaf elf meter, na een handsbal, nog op 3-2 zette was alleen maar van belang voor de statistieken. De nederlaag voor Slikkerveer was inmiddels een feit geworden. Een nederlaag overigens, die onnodig was gezien het veldoverwicht en het aantal kansen voor de roodzwarte brigade. Komende zondag 18 september wacht om 14.00 uur aan de Rotterdamse Oldegaard BZC/Zuiderpark.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Steven de la Rambelje, Cas Leenders, Mike van Dongen, Damion Janssen (80 – Kenchi Orcadio), Dylan Vrijman (75 – Delano Zeij), Jair Umarella, Wesley Oorschot (9 – Vincent de Jong), Robert Kosten en Raymond Smit.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x