Let op: Dinsdag 16 oktober 20.00 uur Slikkerveer Comb - RVVH Comb --!-- Ivm. storing v/d website kunnen geen foto's geüpload worden, wordt aan gewerkt.

Slikkerveer verliest met 4-0 bij koploper cvv Zwervers

Bekijk alle foto's van: 2017-12-17 CVV Zwervers - Slikkerveer>

Geplaatst op: 17-12-2017

Afgelopen zondag 17 december speelde Slikkerveer het laatste competitieduel voor de winterstop in Capelle aan den IJssel tegen koploper cvv Zwervers. In de openingsfase bleken beide ploegen de bekende ‘kat uit de boom te kijken’. Pas in de 16e minuut kon de eerste actie voor een doel genoteerd worden. Iwan Tewelde stuurde Rick Drenth diep, die de bal ook nog langs zijn tegenstander kreeg in de zestien, maar een andere verdediger kon nog net de bal wegwerken voordat Rick op doel zou kunnen schieten. Nog geen minuut later was er een corner voor de thuisploeg, die half werd weggewerkt. Het schot op doel van afstand kwam tegen de arm van Casper Gerritse waarna scheidsrechter Waleveld op de penlatystip legde. Dennis den Haan benutte dit buitenkansje: 1-0. In de 22-ste minuut had Slikkerveer ook een penalty moeten krijgen, toen Valerio Vers onreglementair werd gestuit in de zestien, maar Waleveld wuifde het weg. De wedstrijd golfde inmiddels aardig over een weer. Zo was Slikkerveer nog vol in de aanval toen Zwervers in de 25-ste minuut met een sneller counter via de linkerflank plots op 2-0 kwam. Roberto Zarks kon vrij voor het doel de bal binnenwerken. Daarna bleef het spel in evenwicht, maar kon Slikkerveer geen grote kansen meer creëren.

In de tweede helft kwam Zwervers beter uit de startblokken dan Slikkerveer. Na eerst nog een kaar kleine kansjes, die naast gingen was het in de 52-ste minuut wel raak. Een fout van Mitchel van der Spoel, die de bal pardoes in de voeten van Dennis den Haan schoot werd meteen afgestraft: 3-0. Twee minuten later was de wedstrijd zelfs gespeeld toen scheidsrechter Waleveld de bal voor de tweede keer op de stip legde na een overtreding van Steven de la Rambelje. Ook dit buitenkansje benutte Dennis den Haan: 4-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Slikkerveer probeerde nog wel de eretreffer te maken. Een kwartier voor tijd passeerde Joery Josee een aantal spelers in de zestien en leek de bal goed breed gespeeld te worden, maar zat er toch nog weer een verdedigend been tussen. Daarna schoot Robert Kosten eerst in de handen van de keeper en daarna net over. Ook in de voorlaatste minuut leek Rene Beute uit een vrije trap tot scoren te komen, maar de bal verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Zodoende bleef het 4-0. Een domper voor de ploeg en de meegereisde supporters, die de kou hadden getrotseerd. Komende dinsdag speelt Slikkerveer in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup om 20.00 uur uit tegen eerste klasser VVGZ uit Zwijndrecht.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders (46 – Steven de la Rambelje), Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Damion Janssen (46 – Jair Umarella), Rick Drenth, Steven van Dongen (69 – Robert Kosten), Rene Beute, Joery Josee en Casper Gerritse.