Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer verliest met 3-2 bij sv DONK | sv Slikkerveer

Slikkerveer verliest met 3-2 bij sv DONK

Bekijk alle foto's van: 2013-03-10 sv DONK 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 10-03-2013

In de uitwedstrijd tegen sv DONK in Gouda dacht Slikkerveer na een prima verdiende voorsprong, dat het vandaag wel eens tot winst zou kunnen komen. Helaas brak een rode kaart van Steven van Dongen juist de ban voor de thuisploeg, dat daarna op een 3-1 voorsprong kwam. Middels een slotoffensief werd het toch nog 3-2, maar daar bleef het bij.

In de openingsfase op het nieuwe complex van sv DONK in Gouda bleek dat de kou en de wind volop vat op de wedstrijd kregen. De eerste twee kansen waren dan ook voor de thuisploeg, maar Slikkerveer-doelman Mitchel van der Spoel was scherp in beide situaties, zodat er niet weer meteen met een achterstand aan de wedstrijd werd begonnen. Daarna volgde de eerste kans voor Casper Gerritse, maar hij stond blijkbaar net buitenspel. In de 12e minuut werd Johan van Wijk middendoor perfect op maat bediend, maar zijn inzet kwam tegen de uitkomende keeper van DONK aan. Daarna golfde het spel aardig op en neer en bleven beide ploegen voetballend elkaar in evenwicht houden. De verdediging van Slikkerveer kraakte wel even toen DONK vier hoekschoppen op rij mocht nemen, maar een grote kans leverde dan niet op¨voor DONK. Daarna kreeg Steven van Dongen tot tweemaal toe een kans, maar waren zijn schoten niet zuiver genoeg. In de 32-ste minuut ging Casper Gerritse goed door in de zestien, maar werd licht geraakt door een verdediger. Volgens de arbiter voldoende om een strafschop toe te kennen, die door Steven van Dongen dankbaar werd benut: 0-1. In het resterende gedeelte van de eerste helft was alleen Ronald Capelle dichtbij een kans, maar na een lange rush op de linkerflank zat er geen kracht meer in het schot op doel om de doelman van DONK te verrassen.

Ook in de tweede helft kwam DONK voortvarend uit de startblokken, maar ook nu wist Mitchel van der Spoel zijn doel schoon te houden door de bal naast te werken. De rode kaart van Steven van Dongen in de 52-ste minuut bleek daarna het kantelpunt in de wedstrijd. Waar DONK vooraf alleen maar op de counter en het windvoordeel loerde, daar moest het nu wel meer op de aanval zetten. Een hoge voorzet vanaf rechts kwam voorbij de tweede paal tegen de bovenarm van Hugo A-Tjak, waarna de leidsman ook nu weer een penalty gaf. Jeroen Camfferman benutte dit buitenkansje: 1-1. Twee minuten later had Slikkerveer al weer op voorsprong kunnen komen, maar de kopbal van Casper Gerritse belandde op de kruising. Weer twee minuten later werd het aan de andere kant van het veld 2-1. Een aanval die al afgeslagen leek, werd goed voorgezet en bij de tweede paal stond Joey van Vliet helemaal vrij om binnen te koppen voor DONK. Slikkerveer moest toen alles op de aanval gaan zetten, waardoor er in de verdediging gaten ontstonden. De eerste kans voor DONK kon nog worden gered door Mitchel van der Spoel, maar in de 73-ste minuut was hij ook kansloos op de inzet van Jeroen Camfferman, die de stand naar 3-1 tilde. Toch bleef het spannend, want een minuut later lag de bal al weer op de stip aan de andere kant. Casper Gerritse was onderuit gehaald door de doelman van DONK, die van geluk mocht spreken er niet met een rode kaart af te moeten. De penalty werd benut door Jeroen Bossche: 3-2, waarna het nog een spannend kwartiertje werd. Johan van Wijk zag zijn schot net over het doel gaan en Casper Gerritse kon net niet bij een strakke voorzet van Hugo A-Tjak om de gelijkmaker binnen te werken. Een gelijkspel had verdiend geweest, maar het zat er vanmiddag niet in. Aanstaande zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen Poortugaal.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Kenji Nakano, Steven de la Rambelje, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Kevin Birahij, Steven van Dongen, Jeroen Bossche, Johan van Wijk en Casper Gerritse.