Slikkerveer verliest met 3-0 bij Olympia

Bekijk alle foto's van: 2014-05-04 Olympia 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 04-05-2014

In de voorlaatste wedstrijd van de competitie moest Slikkerveer aantreden in Gouda tegen de winnaar van de tweede periodetitel en nummer drie op de ranglijst Olympia. Vooraf een moeilijke opgave, aangezien Slikkerveer bij een gelijkspel zich op eigen kracht veilig diende te spelen van degradatiezorgen.

Het duel werd gespeeld op een slecht en hobbelig veld, waardoor technisch voetbal niet altijd goed mogelijk was. Toch lukte het Slikkerveer aardig om zich aan deze omstandigheden aan te passen. Het eerste kwartier kwam de ploeg van trainer Richard Mank wel onder druk te staan, maar echte kansen leverde dat nog niet op voor de thuisploeg. Daarna kroop Slikkerveer steeds meer uit haar schulp en kreeg kansen. In de 21-ste minuut kon Ruben Silva Lopez alleen op doel afgaan. Zijn schot, hard en hoog bij de eerste paal, kon ternauwernood tot corner gewerkt worden door de doelman van Olympia. Bij een volgende hoekschop in de 27-ste minuut legde Mike van Dongen terug op Steven van Dongen, die de bal met een harde knal op de lat liet belanden. De rebound was voor Mark Offerman, maar zijn inzet ging hard voorlangs en dus naast het doel. Waar Slikkerveer net een beetje de druk op het doel van de tegenstander wilde zetten, daar kreeg het een minuut later al uit een snelle tegenaanval een treffer te verwerken. Een aanval over de linkerflank werd door Dennis Jongenelen voorgegeven en bij de tweede paal ingekopt door de vrijstaande Laurens Bogaard: 1-0. In het laatste kwartier van de eerste helft kon Slikkerveer geen kansen meer creëren. Olympia daarentegen kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar die werden niet benut.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer de achterstand ongedaan te maken. Er werd steeds meer op de helft van de tegenstander gevoetbald. Een afstandsschot van Hugo A-Tjak ging in de 55-ste minuut maar net naast het doel. Precies na een uur spelen werd er in de defensie van Slikkerveer een voorzet door iedereen gemist. Via de kleine Thomas Reynaers, die voorbij de tweede paal stond werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op Joris van den Ban, die de bal strak in het net schoot voor Olympia: 2-0. Twee minuten later wist Mitchel van der Spoel met een goede redding een inzet van Bogaard te stoppen. Daarna ging Slikkerveer weer op zoek naar de aansluitingstreffer. Via een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Jair Umarella. Zijn schot werd gestuit door een op de grond liggende speler van Olympia en de bal leek tegen een arm aan te komen, maar de goed leidende scheidsrechter Henneveld zag er niets in en liet doorspelen. In de 67-ste minuut leek Slikkerveer tot scoren te komen. Een goede verdedigende actie van Jair Umarella leverde balbezit op voor Slikkerveer in de defensie van Olympia. Een prima pass op Steven van Dongen werd vervolgd met een fraaie lob over de uitkomende keeper heen, maar helaas ging de bal net over het doel heen. Vier minuten later gaf Steven de la Rambelje een doorkopbal op Steven van Dongen, die op zijn beurt invaller Robert Kosten in stelling bracht. Oog in oog met de doelman van Olympia vuurde Kosten tegen de lat en ging ook deze kans verloren. Daarna golfde het spel aardig op en neer en kreeg ook Olympia weer een aantal kansen, maar kon Mitchel van der Spoel steeds redding brengen. Tot aan het moment in de 79-ste minuut, waarop Laurens Bogaard bij de tweede paal werd aangespeeld en de bal van dichtbij hard en hoog binnen schoot: 3-0. Van der Spoel zal de bal wel gevoeld hebben, maar gezien nauwelijks en was kansloos op deze inzet. In de laatste minuut was Slikkerveer via Ruben Silva Lopez toch nog dichtbij een eretreffer. Blijkbaar was het Slikkerveer niet gegund om vandaag te scoren, want zijn schot ging maar net over het doel heen. Het bleef zodoende bij een 3-0 eindstand.

Door de resultaten in de andere wedstrijden van de competitie bleek achteraf dat Slikkerveer volgende seizoen ook weer in de tweede klasse zal gaan uitkomen, want de negende positie op de ranglijst zal niet meer kunnen wijzigen.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Daan Koekebacker (46 – Vincent de Jong), Mike van Dongen, Kenji Nakano, Steven de la Rambelje, Steven van Dongen, Hugo A-Tjak, Ruben Silva Lopez en Jair Umarella (67 – Robert Kosten).