Slikkerveer verliest met 2-3 van XerxesDZB

1-0
Bekijk alle foto's van: 2014-03-23 Slikkerveer 1 - XerxesDZB 1>

Geplaatst op: 23-03-2014

Vooraf kon Slikkerveer nog een klein hoopje maken op een spannend slot van de competitie en wie weet nog meedoen in de derde periodestand. Dan moest er wel gewonnen worden van de nummer twee van de ranglijst XerxesDZB. Helaas verliep de middag anders en stond er na twee keer drie kwartier 2-3 op het scorebord van het Reijerpark.

In de openingsfase van de wedstrijd tegen de Rotterdammers was het vooral aftasten van Slikkerveer-zijde. Bij de eerste de beste kans voor XerxesDZB was het meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerflank werd in het centrum hard en hoog ingekopt door Rowan Zechiël. Mitchel van der Spoel zat er nog wel mijn vingertoppen bij, maar kon de bal niet tegenhouden: 0-1. Hierdoor moest Slikkerveer wat meer druk naar voren zetten. Dit leverde in de 17e minuut een kans op voor Jeffrey Jansen, die echter hard voorlangs schoot. Twee minuten later schoot Steven van Dongen een half metertje naast de kruising. Daarna trok XerxesDZB het initiatief weer wat meer naar zich toe. Kansen waren er voor Youssou el Bahri en tweemaal voor Celcius Grant. Ook Slikkerveer kreeg daarna weer kansen. In de 27-ste minuut zette Mike van Dongen vanaf de achterlijn prima voor op Ruben Silva Lopez, maar van dichtbij werd hoog over gekopt. Ook een geweldige lob van Jeffrey Jansen van net over de middenlijn was bijna raak. De ver voor zijn doel staande keeper Marcel van Staaijeren kon de bal nog net over de lat tikken. Daarna werd het spel even stil gelegd, omdat scheidsrechter Schellingerhout aan de trainer van XerxesDZB een rode kaart gaf wegens aanmerkingen op de leiding. Na een oponthoud van zo´n vijf minuten gingen beide ploegen weer verder met waar ze gebleven waren, namelijk in een sportief duel via aanvallend voetbal proberen doelpunten te maken. In de 37-ste minuut leek XerxesDZB op 0-2 te komen. Een inzet van Rowan Zechiël werd echter door Celsius Grant in buitenspel positie binnen geschoten. Als Grant de bal niet beroerd zou hebben was de bal er waarschijnlijk ook wel ingegaan, maar nu moest de treffer wel geannuleerd worden en kwam Slikkerveer met de schrik vrij. Het laatste wapenfeit voor de pauze was een vrije trap van Steven van Dongen, die bij de tweede paal door Jair Umarella naast de verkeerde kant van de paal werd gewerkt. Zodoende bleef het 0-1 bij rust.

In de tweede helft vielen er in de eerste tien minuten geen kansen te noteren en golfde het spel tot aan de zestien redelijk op en neer. In de 57-ste minuut mocht XerxesDZB een vrije trap nemen vanaf de linkerkant. Bij de tweede paal stond Celsius Grant helemaal vrij en kon eenvoudig binnen koppen: 0-2. Twee minuten later had Slikkerveer al weer de aansluitingstreffer binnen geschoten. Steven van Dongen had zich in de zestien vrijgespeeld en schoot beheerst binnen: 1-2. Twee minuten later kreeg Slikkerveer tot tweemaal toe via Ruben Silva Lopez de kans om op gelijke hoogte te komen. De eerste kans werd niet hard genoeg ingeschoten en de tweede niet goed ingekopt, maar ging de bal voorlangs. Uit een aanval van XerxesDZB die daarna weer volgde werd wel raak geschoten. Rowan Zechiël werd in de zestien aangespeeld en na een snelle draai schoot hij hard en hoog in de touwen: 1-3. Slikkerveer liep weer achter de feiten aan op dat moment en probeerde met wat wissels de verdediging van de bezoekers meer onder druk te zetten. In de 79-ste minuut kwam Jeffrey Jansen oog in oog te staan met de keeper van XerxesDZB, maar deze pareerde zijn schot. In de slotminuut probeerde Steven van Dongen nog een keer de zestien binnen te gaan, maar werd daarbij gehaakt. Scheidsrechter Schellingerhout legde de bal op de stip, waarna Steven van Dongen het buitenkansje benutte en Slikkerveer op 2-3 zette. Er was echter te weinig tijd over om nog een keer gevaarlijk te zijn, waardoor het 2-3 bleef voor XerxesDZB, dat ook het meeste aanspraak op de overwinning mocht maken. Komende week is er een inhaalronde. Pas op zondag 6 april komt Slikkerveer weer in actie. Dan wordt om 14.00 uur thuis op het eigen sportpark aangetreden tegen SCO ’63.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Mike van Dongen, Daan Koekebacker, Stefan van Buuren (77 – Kenji Nakano), Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez, Jeffrey Jansen (80 – Robert Kosten) en Jair Umarella (67 – Casper Gerritse).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x