Slikkerveer verliest met 2-1 bij BZC Zuiderpark

Bekijk alle foto's van: 2016-09-18 BZC Zuiderpark - Slikkerveer>

Geplaatst op: 18-09-2016

Aan de Rotterdamse Oldegaarde speelde Slikkerveer het derde competitieduel tegen BZC Zuiderpark. In de openingsfase tastten beide teams elkaar eerst even af. In de vierde minuut werd de eerste kans van de wedstrijd genoteerd. Een afstandsschot van Clemencia ging ver over het doel van Mitchel van der Spoel. In de zevende minuut was Slikkerveer dichtbij de openingstreffer. Raymond Smit zette Robert Kosten handig vrij voor het doel, maar zijn schot kon gepareerd worden door keeper Marchena. Twee minuten later zag Dylan Vrijman een afstandsschot naast gaan. In de twaalfde minuut stoomde Ruben Silva Lopez op via de linkerflank. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kon nog maar net door een verdediger naast worden getikt, voordat Raymond Smit binnen had kunnen werken. In deze periode mocht Slikkerveer het spel maken en kwam de thuisploeg er met spaarzame tegenaanvallen uit. Kansen waren er volop voor Slikkerveer om tot scoren te komen. Dylan Vrijman werd in de 29-ste minuut door Raymond Smit vrij voor de keeper gezet, maar die kon de inzet van Vrijman nog net naast tikken. Daarna volgende Vincent de Jong met een schot voorlangs en Jair Umarella, die een lange pass net niet goed genoeg kon aannemen om op doel te schieten. Een lobje van Dylan Vrijman in de verre hoek werd ook maar net op tijd gepakt. In de 39-ste minuut was Slikkerveer weer in de zestien actief toen Jair Umarella bij een poging de bal aan te nemen vooruit werd geduwd. Scheidsrechter Bradl legde de bal resoluut op elf meter. Romano Niamut benutte dit buitenkansje en scoorde vakkundig 0-1. Nog voor de rust was er zelfs nog kans op meer, maar een kopbal van Cas Leenders uit een hoekschop van Ruben Silva Lopez ging net over de lat. Zodoende bleef het 0-1 tot aan de rust.

Na de thee deed de thuisploeg er een  stapje bovenop. Dat resulteerde eerst in een kans voor Melissant, maar Mitchel van der Spoel kon deze kopbal nog tegenhouden. In de 50-ste minuut was hij wel verslagen bij een aanval, die rommelig werd ingezet bij de eerste paal, maar eenvoudig binnen gekopt door Dos Santos bij de tweede paal: 1-1. Daarna golfde het spel wat meer over en weer en werden er op het middenveld veelvuldig balverlies geleden aan beide zijden. De beste kansen bleven voor Slikkerveer komen. Zo kregen Robert Kosten, Damion Janssen en Dylan Vrijman kansen, maar bleef het gelijk. In de 68-ste minuut pegelde Ruben Silva Lopez een fraai afstandsschot nog op de lat. Tussendoor moest Mitchel van der Spoel ook enkele keren goed redding brengen. Hij werd daar in de 78-ste minuut ook nog bij geholpen door Cas Leenders, die de bal voordat deze over de doellijn zou gaan nog kon wegwerken. Slikkerveer kreeg daarna nog weer kansen voor Robert Kosten en Ruben Silva Lopez, maar gescoord werd er niet. In de 83-ste minuut viel letterlijk uit de lucht wel een treffer, want nadat de Slikkerveerse defensie de bal niet goed kon wegwerken profiteerde Visser met een geweldig afstandsschot voor BZC Zuiderpark: 2-1. In de slotfase probeerde Slikkerveer nog meer druk op het doel van de thuisploeg te zetten. Kreeg invaller Kenchi Orcadio nog een grote kans op de gelijkmaker, maar bleef het bij de 2-1 stand.
Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen WCR.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Cas Leenders, Mike van Dongen, Romano Niamut, Damion Janssen (82 – Kenchi Orcadio), Jair Umarella (75 – Casper Gerritse), Dylan Vrijman (65- Steven de la Rambelje), Raymond Smit, Robert Kosten en Ruben Silva Lopez.