Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer verliest met 1-6 van Poortugaal | sv Slikkerveer

Slikkerveer verliest met 1-6 van Poortugaal

Bekijk alle foto's van: 2013-03-17 Slikkerveer 1 - Poortugaal 1>

Geplaatst op: 17-03-2013

Slikkerveer met grote cijfers onderuit tegen Poortugaal

Waar het in de uitwedstrijd op basis van strijdlust nog met 0-2 had gewonnen, daar kreeg het in de return thuis op het eigen Reijerpark door Poortugaal een zogenaamd koekje van eigen deeg. Waar de bezoekers voor rust fortuinlijk op een 0-2 voorsprong waren gekomen, daar liep het na rust eenvoudig weg naar een 1-6 overwinning.

In de openingsfase van het duel tegen Poortugaal begon Slikkerveer sterk. De eerste twee kansen waren voor Ronald Capelle en Casper Gerritse, wiens volley maar net over het doel scheerde. Daarna kwam Poortugaal beter in de wedstrijd en kreeg het ook kleine kansjes. Tussendoor zag Kevin Birahij zijn inzet maar net naast getikt worden door de doelman van Poortugaal. In de 26-ste minuut mochten de bezoekers een hoekschop nemen op links. De bal van Steven Schreuder draaide met een curve en een stuit over iedereen heen en verdween bij de tweede paal in het dak van het doel: 0-1. Een paar minuten later moest Mitchel van der Spoel handelend optreden bij een harde volley. Nog voor rust kregen Kevin Birahij en Casper Gerritse nog goede kansen om Slikkerveer langszij te brengen, maar in de derde minuut van de blessuretijd was het aan de andere kant plots 0-2. Een voorzet vanaf links werd eenvoudig van dichtbij binnen gewerkt door Dave van Driel. Dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft begon Slikkerveer weer sterk. Een bekeken schot in de hoek van Johan van Wijk werd goed naast het doel gewerkt. In de 49-ste minuut werd een slimme steekpass door het centrum goed op waarde geschat door Niels Versteege van Poortugaal. Eenvoudig omspeelde hij de doelman en schoot binnen: 0-3, waardoor de wedstrijd meteen op slot werd gegooid. Poortugaal zat nu in een zetel en zag in de 58-ste minuut kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Op randje buitenspel werd Niels Versteege bereikt, die eenvoudig langs de uitgekomen Mitchel van der Spoel schiet: 0-4. Binnen een minuut veerde Slikkerveer weer even op. Een voorzet van Ronald Capelle vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal door Casper Gerritse keurig in de verre hoek ingekopt: 1-4. Helaas bleek het ingezette offensief van Slikkerveer van korte duur. Poortugaal liet eerst nog twee kansen onbenut om uiteindelijk via de snelle Niels Versteege op 1-5 te komen. Versteege pikte een te zachte terugspeelbal op en scoorde beheerst met een lob. In de 75-ste minuut maakte A-junior Vincent de Jong zijn debuut in het eerste elftal. Hij viel in voor Mike van Dongen. In het laatste kwartier kreeg Slikkerveer uit een vrije trap haar laatste kans in de wedstrijd, maar de inzet van Ernst Both gaan naast het doel. Poortugaal kreeg nog een aantal kansen, maar stuitte veelvuldig op Mitchel van der Spoel. Hij moest echter in de 81-ste minuut nog wel de 1-6 toestaan van Dick Tijdeman, die een door de verdediging niet goed weggewerkte bal op een presenteerblaadje kon binnen schieten. Uiteindelijk loste de goed leidende scheidsrechter van Paassen Slikkerveer uit haar lijden door tijdig voor het eindsignaal te blazen. Door de 1-6 nederlaag moet Slikkerveer zich nog meer dan voorheen gaan richten op de clubs onder zich om niet in degradatiezorgen te komen.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Danny Rijnberk (66 – Ernst Both), Steven de la Rambelje, Kenji Nakano, Afendy Roehoeputij, Jeroen Bossche, Casper Gerritse, Mike van Dongen (758 – Vincent de Jong), Johan van Wijk, Kevin Birahij en Ronald Capelle.