Slikkerveer verliest met 1-4 van Kocatepe

Bekijk alle foto's van: 2015-09-06 Slikkerveer-Kocatepe>

Geplaatst op: 06-09-2015

In het eerste competitieduel trad Slikkerveer aan op het eigen Reijerpark tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Kocatepe. Op voorhand dus een zware tegenstander, maar Slikkerveer kwam goed uit de startblokken. In de eerste minuut was Robert Kosten met een harde kopbal dichtbij een treffer, maar de bal ging net over de lat. In de zevende minuut kregen ook de bezoekers een eerste kans, maar Mitchel van der Spoel tikte de bal naast. In de achtste minuut was het echter wel raak. Een verdedigingsfout in de defensie van Slikkerveer werd meteen secuur afgerond door Baris Akdil: 0-1. De openingsgoal leek wel een verlammende werking te hebben op Slikkerveer, want Kocatepe mocht daarna vaak vrij aanvallen. In de 18e minuut was het Hasan Sakar, die fraai slalomde door de Slikkerveer-defensie en daarbij amper werd aangevallen. Eenvoudig schoot hij de bal van dichtbij hoog in de touwen: 0-2. Na precies een half uur spelen redde Mitchel van der Spoel nog goed in een één tegen één situatie tegen Fernand, waarin hij de bal naast kon werken. In de 42-ste minuut kopte Robert Kosten nog een keer op doel uit een voorzet van Jason van den Berg, maar de goalie van Kocatepe pakte de bal uit de lucht. Het slotakkoord was voor Kocatepe, dat in de 44-ste minuut op 0-3 kwam. Fernand stond in het centrum helemaal vrij en schoot de pass vanaf de flank precies in de hoek binnen. De 0-3 stand was tevens de ruststand.

In de tweede helft leek Slikkerveer herboren uit de kleedkamer te komen, maar was het wel Kocatepe dat in de 47-ste minuut al meteen raak schoot. Geklungel in de defensie van Slikkerveer bij het uitverdedigen werd door Fernand afgestraft: 0-4. Daarna kwamen de bezoekers er nog maar amper uit, maar hoefden ze uiteraard ook niet meer zo nodig. In de 53-ste minuut slalomde Steven van Dongen langs een aantal verdedigers, maar zijn inzet, een laag schot in de verre hoek, werd goed gepakt door Ragip Ozrak. Vijf minuten later zette Ronald Capelle goed voor vanaf de linkerflank, maar was de schoen van Dijmon Tewelde niet groot genoeg om het leer te raken. In de 72-ste minuut kreeg Slikkerveer loon naar werken. Afendy Roehoeputij kreeg op de rand van de zestien de bal op de borst aangespeeld en schoot uit de draai in de verre hoek knap binnen: 1-4. Daarna bleef Slikkerveer de aanval zoeken en kwamen er kansen op meer. Vincent de Jong zag zijn kopbal over het doel gaan, net als een volley van Afendy Roehoeputij in de 75-ste minuut. Met schoten vanaf de rand zestien probeerde Slikkerveer daarna gevaar te stichten, maar Robert Kosten, Wesley Oorschot en Steven van Dongen mikten niet tussen de palen. Het laatste kansje van de wedstrijd was in de voorlaatste minuut voor Kocatepe, maar het schot ging voorlangs. Al met al een stroef begin voor Slikkerveer, dat het met name in de eerste helft liet liggen. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij JHR in Rotterdam.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij, Steven de la Rambelje, Valerio Vers, Romano Niamut (52 – Dijmon Tewelde), Jair Umarella (46 – Ronald Capelle), Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez (59 – Wesley Oorschot), Robert Kosten en Jason van den Berg.