Let op: Vrijdag 30 juni 2017: Algemene Ledenvergadering - aanvang 19.30 uur.

Slikkerveer verliest laatste competitieduel met 3-1 bij CKC

Bekijk alle foto's van: 2017-05-14 CKC - Slikkerveer>

Geplaatst op: 14-05-2017

Het laatste competitieduel startte op zondag 14 mei 2017 al om 11.30 uur in Kralingseveer tegen CKC. Het vroege tijdstip was uiteraard vanwege het aanstaande kampioenschap van Feyenoord in Rotterdam. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dat betekende, dat er naar hartelust aangevallen kon worden. In de openingsfase waren Danny Tieben en Nick Koster dichtbij de openingstreffer voor CKC. In de elfde minuut kon ook Slikkerveer haar eerste kans van de wedstrijd noteren. Chevillio Halden, een talentvolle 17-jarige eerstejaars A-junior debuteerde in het eerste elftal van trainer Danny Wijnstekers, zag zijn schot vanaf de rand van de zestien naast het doel gaan. Het spel golfde inmiddels aardig over ene weer. Zo schoot Dijmon Tewelde in de 19e minuut via de keeper tegen de paal en schoot Daniel van der Linden oog in oog met Mitchel van der Spoel over het doel. In de 36-ste minuut kwam de ommekeer in het duel toen Jair Umarella onderuit gehaald werd door Sebastiaan Kooijman en door scheidsrechter Bierman met een rode kaart werd bestraft. Met de numerieke meerderheid voor Slikkerveer was het juist de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. Daniel van der Linden kon in het centrum de bal goed meekrijgen en schoot beheerst binnen. Voor rust waren er nog kansen voor Casper Gerritse en Dijmon Tewelde, maar het bleef 1-0.

In de tweede helft zette Slikkerveer met de wind in de rug meer druk op het doel van CKC. In de 49-ste minuut passeerde Casper Gerritse op de linkerflank zijn tegenstander en zette goed voor op Chevillio Halden in het centrum, die beheerst de gelijkmaker scoorde: 1-1. Daarna leek het erop alsof Slikkerveer het duel zou gaan beslissen. Kansen waren er voor Damion Janssen, Casper Gerritse, Chevillio Halden, Kenchi Orcadio en invaller Jesse Ringlever. Ook dit 17-jarig talent uit de A1 maakte zijn debuut in de hoofdmacht. In de 75-ste minuut viel echter als een complete verrassing aan de andere kant wel een doelpunt. Daniel van der Linden werd op maat bereikt bij een snelle counter en lobte slim over de uitgekomen Mitchel van der Spoel heen: 2-1. Nog geen minuut later was het op bijna identieke wijze 3-1. Ook nu verschalkte Daniel van der Linden met een lob de Slikkerveer-goalie en tekende zodoende voor zijn derde treffer en de eindstand van de middag. In het laatste kwartier probeerde Slikkerveer het nog wel, maar tot tweemaal toe lukte het Romano Niamut niet om afscheid te nemen met een treffer. Twee minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel aangeboden, want volgende seizoen zal Romano Niamut gaan uitkomen voor Alexandria ’66.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders (46 – Damion Janssen), Steven de la Rambele, Kenchi Orcadio, Dijmon Tewelde, Casper Gerritse, Romano Niamut (88 – Kevin Birahij), Rick Drenth, Jair Umarella (65 – Jesse Ringlever) en Chevillio Halden.