Slikkerveer verliest laatste competitieduel met 0-1 van JHR

1-0
Bekijk alle foto's van: 2014-05-11 Slikkerveer 1 - JHR 1>

Geplaatst op: 11-05-2014

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen JHR werd op het Reijerpark een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden eerder deze week van Slikkerveer-lid Cees Zwaan. Na de aftrap bleek dat beide ploegen er een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd van wilden maken. Ondanks de aanhoudende regen bleef het tempo in de wedstrijd goed hoog, maar was de passing niet altijd even nauwkeurig. De eerste kansen waren voor de bezoekers uit Rotterdam, maar eerst tikte doelman Kevin Brouwer de bal knap uit de kruising om een minuut later hulp te krijgen van diezelfde kruising. Pas in de veertiende minuut slaagde Slikkerveer erin om gevaarlijk te worden. Steven van Dongen schoot door het centrum maar net over het doel. Daarna golfde het spel aardig op en neer, zonder dat er kansen kwamen. In de 34-ste minuut was het echter wel raak. JHR speelde de bal slim door het centrum en Jeff Wouden kon eenvoudig het hoekje uitzoeken om de 0-1 aan te tekenen. Nog voor de rust probeerde Slikkerveer de achterstand ongedaan te maken. Hugo A-Tjak zat dichtbij een onderschepping van een terugspeelbal, maar via de keeper ging de bal achter. In de 39-ste minuut leek Kenji Nakano te scoren, maar zijn schot werd nipt gered door de doelman van JHR. Het bleef zodoende 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft werd Hugo A-Tjak in het strafschopgebied onderuit getrokken, waarna scheidsrechter Hermus de bal op de penaltystip legde. De inzet van Kenji Nakano was echter te makkelijk, zodat keeper Dos Reis de bal kon stoppen. In de 57-ste minuut werd de wedstrijd even stilgelegd voor een publiekswissel van Kevin Brouwer. De doelman, die tien jaar onder de lat bij Slikkerveer in de hoofdmacht heeft gestaan, stopt er na dit seizoen mee en kreeg van zijn medespelers op gepaste wijze een afscheidskado. Daarna probeerde Slikkerveer in de wedstrijd de achterstand ongedaan te maken. In de 63-ste minuut bereikte Ruben Silva Lopez de achterlijn en legde de bal prima terug op Hugo A-Tjak, maar zijn inzet werd op de doellijn gered door de keeper. Ook JHR krijg nog wat kansjes, maar Mitchel van der Spoel keerde alles keurig, al kreeg hij ook nog een keertje de hulp van de lat daarbij. In de 72-ste minuut kreeg Steven de la Rambelje voor een overtreding op het middenveld een rode kaart. Drie minuten voor tijd kreeg ook JHR-speler Paulo Ferreira een rode kaart na twee keer geel en eindigde de wedstrijd voor beide teams met tien spelers. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag voor Slikkerveer. De negende plaats de op de ranglijst stond vooraf al vast. Tussendoor en na afloop speelde de Hooi en Stro Kapel van Harmonie Slikkerveer hun vrolijke deuntjes, zodat het ondanks de nederlaag na afloop toch nog gezellig werd op het Reijerpark.

Opstelling:
Kevin Brouwer (57 – Mitchel van der Spoel), Roy Schep, Mark Offerman, Daan Koekebacker, Mike van Dongen, Kenji Nakano, Steven de la Rambelje, Robert Kosten (46 – Ruben Silva Lopez), Afendy Roehoeputij, Steven van Dongen en Hugo A-Tjak.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x