Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Slikkerveer verliest geflatteerd met 0-4 van koploper OVV

Bekijk alle foto's van: 2016-04-03 Slikkerveer - OVV>

Geplaatst op: 04-04-2016

Voorafgaande aan de wedstrijd werd net als overal in Nederland een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Johan Cruijff. Ook was afgelopen week Slikkerveerder en oud verzorger van het eerste elftal Teun Boomgaards overleden. Beide werden herdacht tijdens de minuut stilte voorafgaande aan het duel tussen Slikkerveer en het Oostvoornse OVV. Slikkerveer mocht in het eerste gedeelte van het duel op het Reijerpark tegen koploper OVV het initiatief nemen en het spel maken. In het eerste kwartier leverde dit kansjes op voor Romano Niamut met een afzwaaier, Wesley Oorschot schoot van dichtbij tegen de goalie van OVV op en Dylan Vrijman kwam net een stapje tekort om oog in oog met de goalie te komen. De eerste de beste aanval van OVV was na een half uur spelen meteen wel raak. Brandon Taylor gaf een voorzet vanaf de rechterflank op Ferry van der Spuij, die in het centrum van de aanval de bal binnen kopte: 0-1. Twee minuten later volgde nog een voorzet van Alexander Baartmans van OVV, die voorlangs ging. Daarna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, zonder dat beide teams echt gevaarlijk wisten te worden.

In de tweede helft ging Slikkerveer nog meer op zoek naar de gelijkmaker. Maar na een goede start kreeg OVV twee kansen op rij in de 52-ste minuut. Een kopbal van Tom Klaassen bevatte een vreemd effect waardoor Mitchel van der Spoel de bal maar net tot hoekschop kon verwerken. Uit de al afgeslagen corner kreeg Ferrey van der Spui nog een kans van dichtbij, maar Mitchel van der Spoel bracht knap redding. Na precies een uur spelen dacht Jair Umarella in de zestien de bal langs drie verdedigers te krijgen om zo alleen voor de keeper te komen, maar lukte het laatste zetje net niet. De lange bal naar voren vanuit de OVV-defensie werd echter door de collega´s van Slikkerveer niet goed verwerkt, zodat Pascal van Hulst wel heel eenvoudig in staat gesteld werd om de 0-2 aan te tekenen. In de 64-ste minuut mocht Romano Niamut aanleggen voor een vrije trap. Dylan Vrijman kopte de bal echter net naast. In de 66-ste minuut sloot de buitenspelval blijkbaar niet goed en wist OVV een snelle tegenaanval slim af te ronden. In het centrum tikte Ferry van der Spuij de bal eenvoudig binnen: 0-3. In de 69-ste minuut kreeg Slikkerveer via Hugo A-Tjak een kans, maar het schot ging net over het doel. In de 71-ste minuut werd de eindstand van de wedstrijd bepaald uit een snelle tegenaanval, waarbij Tom Klaassen de bal het laatste zetje in de linkerhoek wist te geven. Daarna probeerde Slikkerveer het nog wel om een ere-treffer op het scorebord aan te tekenen, maar het lukte helaas niet meer. Ruben Silva Lopez was met een schot net boven de lat nog wel het dichtste bij. Het bleef bij de 0-4, waarbij aangetekend dient te worden, dat OVV verdiend won, maar dat de uitslag enigszins geflatteerd is uitgevallen. Komende zondag wacht het duel in Rotterdam tegen XerxesDZB.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio (63 – Afendy Roehoeputij), Valerio Vers, Romano Niamut, Damion Janssen, Dylan Vrijman, Jeroen Capelle (73 – Ruben Silva Lopez), Jair Umarella (60 – Jason van den Berg) en Wesley Oorschot.