Slikkerveer verliest bij competitiestart van zichzelf

Bekijk alle foto's van: Slikkerveer 1 - AGE 1>

Geplaatst op: 19-12-2012

In het eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse D moest Slikkerveer het op het eigen Reijerpark opnemen tegen mede-promovendus AGE. Aangezien het hoofdveld vanaf komende maandag voor een flink aantal weken uit de roulatie zal gaan in verband met de aanleg van een kunstgrasveld, traden beide teams elkaar tegemoet op het tweede veld. Slikkerveer-trainer Richard Mank kon niet beschikken over onder andere Johan van Wijk, Hugo A-Tjak, Kevin Birahij en Roy Vlasblom.

In de openingsfase tasten beide teams elkaar af en bleef het spel beperkt tot op het middenveld. Pas in de tiende minuut bracht een hoekschop voor AGE de eerste kans van de wedstrijd. Doelman Kevin Brouwer moest tot twee keer toe in actie komen om erger te voorkomen. De eerste echte kans voor Slikkerveer was in de 17e minuut wel raak. Een knappe pass binnendoor op Casper Gerritse was precies op maat en de afronding van Gerritse beheerst: 1-0. Heel lang kon Slikkerveer niet genieten van haar voorsprong. Zeven minuten later stond het namelijk al weer 1-1. Een hoekschop vanaf rechts werd eenvoudig binnengekopt door de niet gedekte Mitchell Kruithof. Daarna waren er nog over en weer kansen op een treffer, maar zowel Pascal Lommerse en Mitchell Kruithof voor AGE als Steven van Dongen en Dylan Vrijman voor Slikkerveer kwamen voor rust een keeper tegen op hun weg naar het doel. Met name het laatste schot van Vrijman kon AGE-doelman Brian Statz ternauwernood over het doel tikken.

In de tweede helft begon AGE feller aan het vervolg. Sharlton Sambo zag zijn kopbal nog door Kevin Brouwer gestopt. In de 50-ste minuut was het wel raak voor AGE. Pascal Lommerse was bij de tweede paal vrijgelaten en zijn schot door de benen van een Slikkerveer-verdediger ging onhoudbaar voor Brouwer in de verre hoek: 1-2. Hierna moest Slikkerveer opportunistischer gaan voetballen en dat bracht maar een handvol kansen met zich mee. Casper Gerritse werd na een uur spelen vrijgezet voor het doel, maar miste de bal finaal. Een kwartier voor tijd kopte Gerritsen een prima voorzet van Daan Koekebacker maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook Ernst Both zag zijn inzet geblokkeerd door een verdediger van AGE, dat haar zaakjes achterin goed voor elkaar had. Zelf profiteerde het bijna ook nog vanuit sterke counters, maar Mitchell Kruithof, Sharlton Sambo en invaller Alexander Koelhof wisten de sterk keepende Kevin Brouwer niet te verschalken.

Hierdoor bleef het bij een verdiende 1-2 overwinning van AGE. Waar Slikkerveer in de afgelopen week nog tot tweemaal toe een zevenklapper produceerde in de bekerstrijd, daar speelde het vandaag meer tegen zichzelf, want het kwam geen moment in haar eigen ritme. Komende zondag wordt om 14.00 uur gespeeld in Oudewater tegen UNIO, dat haar eerste wedstrijd gelijk speelde tegen Spartaan '20.

Opstelling Slikkerveer:
Kevin Brouwer, Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Bart Spronk, Afendy Roehoeputij, Jeroen Bossche (73 – Jeffrey Tewelde), Dylan Vrijman, Mike van Dongen, Steven van Dongen, Ernst Both en Casper Gerritse.