Slikkerveer veilig ondanks 3-0 nederlaag bij Olympia

Bekijk alle foto's van: 2013-05-05 Olympia 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 05-05-2013

Ondanks dat Slikkerveer tegen een onnodige nederlaag opliep in het uitduel bij Olympia is het door de andere resultaten in de tweede klasse D veilig van degradatiezorgen of nacompetitiewedstrijden. Hierdoor speelt de promovendus ook volgend jaar weer in de tweede klasse.

In het duel bij Olympia in Gouda moest Slikkerveer duidelijk wennen aan de zeer slechte grasmat. De thuisclub benutte dit voordeel direct door bij de eerste twee aanvallen meteen te scoren. Al in de derde minuut kon Stefan Spaan bij de tweede paal vrij inkoppen uit een vrije trap: 1-0. In de zevende minuut was het al 2-0 na slecht uitverdedigen in de defensie van Slikkerveer, waarna Milan de Niet zich niet bedacht en hard en droog binnenknalde. De eerste kans voor Slikkerveer kwam pas twee minuten later, nadat laatste man Kenji Nakano door het centrum was opgestoomd en het van afstand probeerde, maar het schot leverde geen probleem op voor de doelman van Olympia. Daarna golfde het spel aardig op en neer, maar kwamen er weinig uitgespeelde kansen. Jair Umarella werd nog een keer goed in stelling gebracht door Mike van Dongen, maar zijn schot verdween in het zijnet. Aan de andere kant schoot Olympia een keer op de paal en wist Mitchel van der Spoel een moeilijke stuitbal goed tot hoekschop te verwerken. Pas in de 37-ste minuut was er een echte grote kans voor Slikkerveer op de aansluitingstreffer. Een prima voorzet op maat van Hugo A-Tjak werd door Casper Gerritse net over het doel gekopt. Het bleef zodoende bij de 2-0 stand met de rust.
In de tweede helft moest Slikkerveer iets forceren om de achterstand ongedaan te maken. In de eerste minuut was Casper Gerritse dichtbij, maar de keeper van Olympia was net iets eerder bij de bal. Ook daarna bleef Gerritse de gevaarlijkste man bij Slikkerveer, dat vandaag geen beroep kon doen op Johan van Wijk, Ronald Capelle en Daan Koekebacker. Na precies een uur spelen haalde Gerritse nog een keer uit vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot ging net over het doel. Ook de doorgeschoven Hugo A-Tjak meldde zich met regelmaat in de aanval. Tot twee keer toe zag hij een schot naast de verkeerde kant van de paal gaan. Invaller en A-junior Alex Santos Lima maakte kort daarop zijn debuut in het eerste elftal op de rechterflank. Ondanks alle druk die Slikkerveer zette op de verdediging van Olympia werd het niet heel erg gevaarlijk. De thuisclub daarentegen kon naar hartelust counteren en deed dat aardig. Nadat Mitchel van der Spoel een eerste keer de bal nog kon blokkeren, moest hij later toezien hoe de bal hard op de lat werd geschoten en in de 81-ste minuut was hij kansloos op een inzet van dichtbij van Khalid Khouakhi: 3-0. Twee minuten voor tijd kopte Casper Gerritse nog goed op het doel van Olympia, maar zelfs een eretreffer bleef uit. Ondanks dat Slikkerveer misschien wel meer balbezit had, was het niet nauwkeurig genoeg in de eindpassing en afronding en stond het dan ook verdiend met lege handen, doordat Olympia een hoger rendement haalde uit haar kansen. Gelukkig voor de ploeg van trainer Richard Mank verloor de directe concurrentie ook en is Slikkerveer na vandaag definitief veilig en speelt het ook volgend jaar weer tweede klasse. Komende zondag wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld. Thuis op het eigen Reijerpark wordt op zondag 12 mei om 14.00 uur aangetreden tegen Unitas uit Gorinchem.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Steven de la Rambelje, Kenji Nakano, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Jeroen Bossche, Steven van Dongen (59 – Kevin Birahij), Robert Kosten (65 – Alex Santos Lima), Casper Gerritse en Jair Umarella.