Let op: Dinsdag 16 oktober 20.00 uur Slikkerveer Comb - RVVH Comb --!-- Ivm. storing v/d website kunnen geen foto's geüpload worden, wordt aan gewerkt.

Slikkerveer VE2 in bekerfinale net naast de titel

slikkerveer-ve2-in-bekerfinale-net-naast-de-titel
Bekijk alle foto's van: 2018-06-02 Bekerfinale FC ‘s-Gravenzande - Slikkerveer VE2>

Geplaatst op: 03-06-2018

Afgelopen zaterdag 2 juni speelde Slikkerveer VE2 de finale van de beker tegen FC 's-Gravenzande VE1. Het duel werd gespeeld op het terrein bij RCL in Leiderdorp. De ploeg was met de bus (bedankt Leo) al vroeg vertrokken vanaf het Sliknest om op tijd aanwezig te zijn. De wedstrijd werd gespeeld op veld 6 en Slikkerveer moest vooraf nog wat aanpassingen aan de opstelling doen, vanwege het ontbreken van een aantal geblesseerde spelers. Onder toeziend oog van het bestuur, dat vertegenwoordigd was door Joop, Ruud en Andre werd de finale meteen pittig gestart. Gelukkig was Cees mee en die lapte de spelers telkens weer voortreffelijk op. In de openingsfase van het duel werd al meteen duidelijk dat FC 's-Gravenzande niet voor niets met ruime cijfers in hun competitie ongeslagen kampioen waren geworden. Ondanks onze loopwondertjes Daantje en Appie op het middenveld moesten wij toch net even wat meer achter de tegenstander aan rennen dan andersom. Maar gelukkig hadden we op het middenveld nog wat extra ondersteuning van Hasan en Ron, in de voorhoede van Ray en Remco. Toch kwam de meeste druk te leggen op de defensie die onder leiding stond van Geoffrey en verder bestond uit Rob, Rene en Arjan. Lange tijd bleef het heel erg spannend, met name omdat Ton op de goal weer een aantal geweldige reflexen en acties wist te maken. Een eerste wissel was er al in de eerste helft, Remco voor Ron. Het bleef over en weer gaan, maar de defensie bleef overeind. Dit uiteraard mede door de strategie van hoofdcoach Fred en zijn assistenten Ruud en Willem. De ruststand werd dan ook bereikt met 0-0.
Na de thee kwamen ook de andere wissels (Erik, Leo, Berin en Pietertje) allemaal binnen de lijnen. Maar de druk nam toe op het doel van Ton. Een kwartier voor tijd viel dan ook de treffer uit een scrimmage na een corner. De bal kon niet goed worden weggewerkt en bleef in de zestien hangen. Eerst kon een schot nog wel geblokkeerd worden, maar in tweede instantie verdween de bal in de touwen: 1-0. Slikkerveer probeerde daarna uit alle macht om toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Appie leek er naar op weg, maar zijn schot werd gestopt. Ook Rene was naar de aanval gedirigeerd en werd in de tang genomen door twee tegenstanders in de zestien, maar de neutrale scheidsrechter zag er geen overtreding in, zodat ook deze kans voorbij ging. In de blessuretijd kreeg FC 's-Gravenzande ook nog een penalty na een handsbal. Die was raak, waardoor het uiteindelijk 2-0 werd.
Jammer voor de mannen van Slikkerveer VE2, dat strijdend ten onder is gegaan, maar kan terugkijken op een geweldig seizoen, waarin het in de competitie de tweede plaatst bereikte en dus in de beker ook de tweede plaats behaalde.