Slikkerveer VE1 met 4-0 ruim langs AGE VE3

Geplaatst op: 13-11-2013

Voorafgaande aan de derby tegen AGE VE3 werd op zondag 10 november 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Frank Kieboom. De wedstrijd startte onder straffe weersomstandigheden met felle regen en zelfs dikke hagelbuien. Gelukkig viel het meeste hemelwater al tijdens de warming-up, dus kon er nog even collectief geschuild worden in de dug-out. Maar ja, toen eenmaal het fluitje van de scheidsrechter ging was het onverbiddelijk en moesten de dappere strijders het veld in. Uiteraard werd er eerst van beide kanten de bekende ´kat uit de boom´ gekeken. Slikkerveer probeerde wel aan te vallen, maar alle ballen over de linkerflank waren gedoemd om te mislukken. Dat was precies de lijn waarop Pietertje bij AGE alles tegen hield. Na dik tien minuten spelen moest Ernst al wisselen. Volgens zeggen omdat hij teveel gel in zijn haar had gedaan voor de wedstrijd en dat door de regen in zijn ogen was gelopen en hij het dus niet goed meer kon zien. Tja ook bij VE1 staan er nog altijd meisjes langs de lijn en dan moet je er natuurlijk wel uitzien!

Na pak hem beet een kwartier spelen meldde Slikkerveer zich dan eindelijk eens aan het front. Tenminste Jeroen soleerde vanaf eigen helft langs een flink aantal verdedigers en met wat kappen, draaien, keren en een vlammend schot in de verre hoek stond het zomaar 1-0. Als reactie bleven de bezoekers de verdediging van Kees opzoeken, maar die bleef vandaag wel erg stoicijns. Normaal gesproken is Kees altijd wel goed voor een praatje met die en gene (of het nu de tegenstander of medespelers zijn dat maakt vaak niet uit), maar vandaag was Kees de rust zelve. En als er dan al een dreigend schot werd afgevuurd door bijvoorbeeld nr. 16 van AGE, die spierbundels in de zijn benen had zitten, die per been al net zo breed waren als zijn directe tegenstander Frans zelf is, dan was er altijd nog wel Ton op doel.
In de 23-ste minuut was het ineens Slikkerveer dat weer de aanval mocht zoeken. Via een paar snelle schijven werd de bal ingeleverd bij Jeroen, die nu vanaf de rechterflank voor het doel kwam en knap binnen schoot: 2-0.
Daarna ging het weer hard waaien en regenen, waardoor alleen uit overlevering kon worden verteld dat Ed een paar minuten later zelfs ook de 3-0 had gescoord uit de inmiddels al weer derde aanval van Slikkerveer. Nog voor de rust werd het zelfs 4-0. Ook nu was het weer uit een counter en was Ed de koele afmaker, die eerste nog de keeper uitkapte om daarna eenvoudig binnen te schieten.

In de rust volgde ondanks de riante 4-0 voorsprong een donderspeech van de coaches, want er werd gewoon heel slap en onder het kunnen gespeeld. Vier kansjes en vier doelpunten, maar de wedstrijd werd eigenlijk gedicteerd door de bezoekers. In de tweede helft kon het tij eigenlijk niet meer gekeerd worden. De lijnen waren uit het spel gewaaid en toen ook nog de poppetjes gingen omvallen, zoals Sjaak en Jeroen, toen zat er nog maar 1 ding op en dat was de wedstrijd uitspelen naar beste kunnen. Dankzij Kees en Ton werd de nul gehouden, maar de wedstrijd werd er niet beter op. Gelukkig konden de bezoekers ook niet meer een extra tandje bijschakelen en bleef het zodoende bij een 4-0 overwinning en de supporters ehh ...  mascottes zochten ook de tribune maar weer op vanwege het slechte weer.

Uiteraard werd er nog wel even over nagepraat in de kantine. Er werd nog wat gesputterd over de beginopstelling, met name door Pietertje, die niet door had in welk doel dat ie nou eigenlijk moest schieten. Afgelopen twee wedstrijden nog zo trefzeker geweest en vandaag dus even in vertwijfeling gebracht. Dan de komende week maar weer twee keer vol aan de bak op de training, zodat we er zondag weer kunnen staan !

De Knoest