Slikkerveer start met 3-1 overwinning

1-0
Bekijk alle foto's van: 2015-08-02 Slikkerveer 1 - Hillegersberg>

Geplaatst op: 02-08-2015

Het eerste oefenduel in de aanloop naar de nieuwe competitie heeft Slikkerveer met 3-1 gewonnen van derdeklasser Hillegersberg. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte gehouden en speelde Slikkerveer met rouwbanden vanwege het recente overlijden van bestuurslid Marcel Kerssies en lid van verdienste Jan Kooijman. Aangezien beide teams pas een week aan trainingen achter de rug hadden in combinatie met het warme weer, werd er niet meteen in de hoogste versnelling gevoetbald. Pas in de 14e minuut kon pas een eerste kans worden genoteerd. Een voorzet vanaf de linkerflank van Jason van den Berg werd voor het doel ingekopt door Robert Kosten, maar de keeper van Hillegersberg stond goed op zijn post. Daarna kwamen er kansjes voor Steven van Dongen en Jason van den Berg met afstandsschoten. In de 33-ste minuut werd Robert Kosten diep aangespeeld, maar zijn inzet stuitte op de doelman. Drie munten later schoot Steven van Dongen vanaf de rand van de zestien hard en hoog op doel, maar wist de doelman van de bezoekers de bal naast te werken. Ondanks dat de bezoekers verzorgd bleven voetballen kon pas in de 42-ste minuut een echte kans genoteerd worden met een afstandsschot, dat eenvoudig kon worden gepakt door Mitchel van der Spoel. Een minuut voor de rust moest Mitchel van der Spoel zich wel flink strekken om een kopbal uit een hoekschop over het doel te werken, maar bleef het uiteindelijk 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft werd door beide teams flink gewisseld, maar startte Slikkerveer meteen goed. Steven de la Rambelje stuurde Romano Niamut perfect de diepte in, die oog in oog met de goalie helaas tegen hem op schoot. Ook de bezoekers zochten meteen de aanval en moest nog geen minuut later Patrick Werkhoven zich voldoende breed maken om een inzet van Hillegersberg te pareren. In de 50-ste minuut was het wel raak. Robert Kosten werd in de spits goed aangespeeld en na wat kappen en draaien schoot hij de bal via een verdediger hard en hoog binnen: 1-0. Twee minuten later verdween een volley van Steven van Dongen na een prima voorzet van Valerio Vers over het doel en kopte Jason van den Berg laag in de handen van de keeper na goed voorbereidend werk van Jair Umarella. In de 57-ste minuut stuurde Steven de la Rambelje in de voorhoede Robert Kosten in de diepte. De bal viel wat gelukkig precies goed, waarna Kosten slim zijn tegenstander uit kon spelen en de bal eenvoudig langs de keeper in het doel kon werken: 2-0. In deze periode was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Hillegersberg. Een schot van Delano Zeij was niet hard genoeg om de keeper te verrassen, een inzet van Iwan Tewelde bij de eerste paal werd ook eenvoudig gepareerd en Steven van Dongen zag ook zijn inzet gepakt. In de 80-ste minuut had Jason van den Berg de derde treffer voor Slikkerveer op zijn schoen, maar de fraaie voorzet van Ronald Capelle werd door Jason hard tegen de keeper aan geschoten. In de slotfase zakte het tempo weer aardig in, waardoor ook de bezoekers weer wat aanvallende impulsen kregen. In de 85-ste minuut bracht Patrick Werkhoven eerst nog redding op een hard schot, maar kon de bal in de rebound bij de tweede paal binnen worden gekopt: 2-1. In de slotminuut was het aanvoerder Steven van Dongen, die de eindstand bepaalde op 3-1. Damion Jansen legde de bal vanaf de achterlijn terug op Van Dongen, die in het centrum de bal eenvoudig binnen werkte. Al met al een verdienstelijke eerste oefenwedstrijd onder leiding van Danny Wijnstekers als de nieuwe hoofdtrainer van Slikkerveer.

Opstelling: Mitchel van der Spoel (46 – Patrick Werkhoven), Iwan Tewelde, Steven de la Rambelje (70 – Dijmon Tewelde), Kenchi Orcadio (54 – Delano Zeij), Valerio Vers (70 – Ronald Capelle), Afendy Roehoeputij, Robert Kosten (70 – Casper Gerritse), Dijmon Tewelde (46 – Jair Umarella), Steven van Dongen, Romano Niamut (60 – Damion Jansen) en Jason van den Berg.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x