Let op: Maandag 11-12-2017: Alle trainingen zijn afgelast voor de maandag.

Slikkerveer speelt 2-2 gelijk tegen Excelsior ‘20

Bekijk alle foto's van: 2017-12-03 Excelsior ´20 - Slikkerveer>

Geplaatst op: 03-12-2017

In Schiedam trad Slikkerveer aan tegen Excelsior ’20 op een spekglad grasveld. Beide ploegen hadden behoorlijk wat moeite om overeind te blijven, maar dat leverde zo nu en dan ook weer amusante capriolen op voor het publiek. Waar in de openingsfase de thuisclub meteen een grote kans kreeg om de score te openen, was in de zesde minuut pas de eerste kans voor Slikkerveer. Steven van Dongen schoot hard op doel van net buiten de zestien, maar doelman Nargun stopte de bal eerst half, maar in tweede instantie helemaal voordat Jair Umarelle van dichtbij had kunnen inschieten. Vier minuten later schoot Rick Drenth naast en weer een paar minuten later was het lobje van Steven van Dongen over doelman Nargun niet hoog genoeg om hem te verrassen. In deze periode had Slikkerveer een duidelijk overwicht en viel het goed aan. Een schot van Casper Gerritse in de 19e minuut was nog te zacht om de keeper te verrassen. Uit één van de snelle tegenaanvallen tussendoor moest linksback Valerio Vers nog wel even een keer oversteken naar de rechterflank om met een fraaie sliding een tegenaanval in overtal ongedaan te maken. In de 23-ste minuut zette Steven van Dongen vanaf de linkerflank voor op Jair Umarella, die de bal goed weet terug te leggen op Rene Beute, die de bal hard en hoog in de touwen joeg: 0-1. In het restant van de eerste helft golfde het spel nog wel over en weer en waren er nog wat kleine kansjes voor Casper Gerritse en Jair Umarella, maar werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft kwam de thuisploeg het beste uit de kleedkamers. In de 50-ste minuut werd een voorzet van de linkerkant bij de tweede paal opgevangen door Rens van Troost die daarna hard inschoot bij de eerste paal, maar Mitchel van der Spoel kon de bal nog tegenhouden. De rebound van Leon Roozen verdween boven Iwan Tewelde in het dak van het doel: 1-1. Slikkerveer bleef daarna goed de aanval zoeken. Zo werd Casper Gerritse in de 63-ste minuut goed aangespeeld op de rand van de zestien en schoot hij fraai de 1-2 in de linker bovenhoek. In de slotfase leek Slikkerveer de overwinning eruit te kunnen slepen, maar in de blessuretijd was het Rens van Troost die de gelijkmaker wist aan te tekenen: 2-2. Daarna kreeg Cas Leenders nog de kans om toch nog drie punten naar het eigen Reijerpark mee te nemen, maar een vrije trap van Rene Beute werd door Cas naast in het zijnet geschoten. Het bleef zodoende 2-2, wat een meer dan verdiend punt was.

Komende zondag 10 december speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen Antibarbari.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Damion Janssen, Rene Beute, Jair Umarella, Steven van Dongen (84 – Steven de la Rambelje), Rick Drenth en Casper Gerritse (87 – Robert Kosten).