Slikkerveer 2 sluit competitie af met thriller en bbq

slikkerveer-sluit-competitie-af-met-thriller-en-bbq
Bekijk alle foto's van: 2017-05-28 RKAVV 2 - Slikkerveer 2>

Geplaatst op: 28-05-2017

Slikkerveer 2 speelde zondag 28 mei een ongelofelijk trhiller in de beslissende wedstrijd van de nacompetitie tegen RKAVV in Leidschendam voor promotie naar de hoofdklasse. Met prachtig weer (voor de acteurs op het veld wellicht wat aan de warme kant, maar voor het publiek een heerlijk potje zomeravond voetbal). In de wetenschap dat Slikkerveer het eerste duel thuis op het eigen sportpark al met 2-1 had gewonnen werd er wellicht wat loompjes gestart.

De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor RKAVV, maar Rick Schouten stond steeds keurig op zijn post. In de 29-ste minuut was een inzet van Jeremy van Lochem echter onhoudbaar via de binnenkant van de paal: 1-0. Hierna kwam de ploeg van trainer William Rijsdijk ook wat meer uit haar schulp. Een eerste schotje richting doel van Aaron Plaizier was nog wat te wijfelig. In de verdediging werd ook net even te wijfelig opgetreden bij een nieuwe aanval van RKAVV in de 41-ste minuut. Aldo Shehu scoorde uit een lange pass van achteruit door de bal half te raken, maar voldoende om hem tergend langzaam achter Rick Schouten in het doel te zien belanden: 2-0.  Net voor de rust kreeg Oguzhan Demir nog een fraaie kans, maar een verdediger zette op tijd zijn voet ertussen. Het bleef zodoende bij de rust 2-0.

Na de thee kwam de thuisclub het beste uit de warme kleedkamers. In de 50-ste minuut scoorde Jan-Willem van der Lubben met een beheerste schuiver de 3-0. Slikkerveer leek verslagen en rijp voor 'slacht', maar het tegenovergestelde gebeurde. In de 57-ste minuut zette invaller Jeroen zijn broer Ronald Capelle (ook ingevallen) vrij voor de goal, maar kon de keeper van dichtbij redding brengen. In de actie daarna schoot Danny Rijnberk 'verwoestend' op doel, waardoor de goalie het even kwijt was (zonnesteek!) en de bal zo het doel in liet lopen: 3-1. Wat zich daarna afspeelde is niet met een pen te bevatten, want in 4 minuten tijd lag de bal nog twee keer in het doel van RKAVV. Twee minuten later werd een lange bal van Rick Schouten doorgekopt door Raymond Smit op Ronald Capelle, die van dichtbij kon binnenschieten: 3-2. Weer twee minuten later was het in een soorgelijke aanval over meerdere schijven Jeroen Capelle die zichzelf langs de defensie wurmde en de bal beheerste binnen schoot: 3-3. De wedstrijd was hiermee compleet omgedraaid en Slikkerveer stond daarmee met 1 been in de promotie. Alleen was de blijdschap niet van al te lange duur want in de 66-ste minuut was het Mitchell van Lochem die slim een voorgezette vrije trap wist binnen te schieten voor RKAVV: 4-3. In het laatste kwartier schoot RKAVV nog een keer op de paal en kreeg Slikkerveer kansen via Danny Rijnberk (vrije trap vanaf rand 16) en Raymond Smit (schot eerste paal), maar had Ronald Capelle zich al ver in de blessuretijd onsterfelijk kunnen maken, maar oog in oog met goalie ging zijn schot net voorlangs. Het bleef zodoende 4-3 en dat betekende 2x 15 minuten verlengen.

In de eerste verlenging gebeurde niet zoveel. Een schot op doel van RKAVV maar Rick Schouten bracht redding op het lage schot. En Boy van Reede kreeg kramp en was amper inzetbaar, maar inmiddels waren alle wissel opgebruikt, dus moest hij blijven staan. Pas in het tweede deel van de verlenging kreeg Boy weer een nieuwe boost. In de 20-ste minuut van de verlenging was het Ronald Capelle die zijn tweede scoorde met zijn 4-4, door beheerst in de hoek te schieten. Slikkerveer lag hierdoor weer op winnen. Helaas kreeg vlak daarna Jeroen Capelle zijn tweede gele en dus rode kaart en moest Slikkerveer verder in ondertal. Ondertussen leek het erop dat Slikkerveer stand zou houden, want RKAVV schoot twee keer op de lat en Rick Schouten stompte alle hoge voorzetten resoluut weg. Helaas in de eerste minuut van de blessuretijd viel dan toch de 5-4 uit een corner, die bij de tweede paal werd binnengewerkt. In de derde minuut van de blessuretijd moest Slikkerveer echter opnieuw capituleren, maar helaas wel door een arbitrale blunder van jewelste rondom een buitenspelsituatie. Waar de assistent-scheidsrechter ook achteraf op het terras toegaf fout te zijn geweest met zijn beslissing voor buitenspel, want keeper Rick Schouten was ver voor de bal, ging arbiter Ferreira af op het vlagsignaal voor de treffer en werd het een een 6-4 nederlaag en viste Slikkerveer toch nog net achter het net. In alle commotie die rondom de treffer volgde gaf scheidsrechter Ferreira, die wellicht geen enkel idee had dat er vandaag iets op het spel stond en er stevig maar op een sportieve manier voor de prijzen gestreden werd, ook nog een rode kaart aan Dion Groenenboom, waardoor Slikkerveer het duel met negen man en een fikse kater eindigde.

Over twee wedstrijden gezien was RKAVV de beter voetballende ploeg en verdiende het de promotie, maar met de strijdlust van Slikkerveer was niks mis. Tot tweemaal toe had het zicht op promotie bereikt, maar glipte het in de blessuretijd van de verlenging toch nog uit handen. Na de wedstrijd werd snel teruggereisd naar het eigen clubhuis om het seizoen af te sluiten met een gezellige barbeque en bleef het nog lang onrustig op het Sliknest.