Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer pakt volle winst in en tegen Ommoord: 2-3 | sv Slikkerveer

Slikkerveer pakt volle winst in en tegen Ommoord: 2-3

Bekijk alle foto's van: 2013-10-13 Ommoord 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 13-10-2013

De wedstrijd tegen promovendus sv Ommoord werd gespeeld op het kunstgrasveld in plaats van het hoofdveld onder barre weersomstandigheden. Gedurende de gehele wedstrijd bleef het met bakken uit de hemel komen, de weinige supporters die er nog waren moesten zelfs de nodige natte voeten trotseren om überhaupt langs de lijn te kunnen staan. Toch werd het een heerlijke wedstrijd voor de spelers op het veld, want op een paar plassen na rolde de bal supersnel heen en weer tussen de spelers onderling.

Helaas begon het duel voor Slikkerveer niet goed. Een terugspeelbal op Mitchel van der Spoel werd niet goed weggewerkt, maar belande tegen Jordi Brinkerink aan, die de bal daarna voor het inschuiven had: 1-0. Drie minuten later leek Slikkerveer al op gelijke hoogte te komen, maar een prima voorzet vanaf links werd door Casper Gerritse net voorlangs gekopt. Weer een paar minuten later zag Gerritse een stijgend schot net over het doel verdwijnen in plaats van erin. In de 25-ste minuut was het echter wel raak. Casper Gerritse werd goed aangespeeld van achteruit, slalomde om twee verdedigers heen om strak in de linker benedenhoek te schieten: 1-1. Na een half uur spelen kroop Slikkerveer door het oog van de naald, aangezien Roelof Breukhoven voor Ommoord een vrije trap tegen de paal knalde. Het spel golfde in de eerste helft aardig op en neer en leverde kansen voor beide doelen op. In de 35-ste minuut kopte Jordi Brinkerink voor Ommoord een hoekschop bij de tweede paal perfect in de touwen: 2-1, waarna Slikkerveer weer een achterstand ongedaan moest maken. In de 41-ste minuut zag Steven van Dongen zijn inzet nog door de Ommoordse doelman over de kruising getild worden, maar een minuut later was het wel raak. Een aanval over meerdere schijven werd door Robert Kosten goed in de diepte gestuurd op Steven van Dongen, die de bal door de benen van de doelman in het net liet krullen: 2-2. Dat was ook tevens de ruststand.

Na de thee bleef het doorgaan met regenen en leverde dat aan beide kanten zeer veel onnodig balverlies op het middenveld op. In de 49-ste minuut zag Casper Gerritse zijn schot bij de eerste paal nog tot hoekschop verwerkt worden. In de 66-ste minuut herhaalde dit tafereel zich, maar ook nu wilde de doelman van Ommoord niet wijken. In het laatste kwartier voerde Ommoord de druk aardig op en kwam de defensie van Slikkerveer goed onder druk te staan. Afendy Roepoeputij zag tot zijn geluk een verdedigde bal voorlangs gaan in plaats van in het eigen doel. Ook Mitchel van der Spoel moest nog een aantal malen redding brengen in 1-tegen-1 situaties, maar maakte daarmee zijn fout van het begin van de wedstrijd meer dan goed mee. Zes minuten voor tijd was Ruben Silva Lopez voor Slikkerveer het goudhaantje. Vanuit een prima voorzet vanaf de rechterflank kopte hij bij de tweede paal keurig binnen en kwam Slikkerveer op een 2-3 voorsprong te staan. Deze werd in het slot van de wedstrijd goed verdedigd, waarmee een zeer welkome overwinning drie punten op de ranglijst opleverde.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep (69 – Kevin Birahij), Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Kenji Nakano (60 – Ruben Silva Lopez), Mike van Dongen, Steven van Dongen, Casper Gerritse, Robert Kosten en Hugo A-Tjak.