Slikkerveer ongelukkig naar 2-4 nederlaag tegen Groeneweg

1-0
Bekijk alle foto's van: 2018-03-11 Slikkerveer - Groeneweg>

Geplaatst op: 11-03-2018

Slikkerveer trainer Danny Wijnstekers moest improviseren met zijn opstelling. Met elf afwezigen maakten Romesh Landburg en Aaron Plaizier hun competitiedebuut in de basis. Verder startte ook A-junior Chevillio Halden in de basis. Tegenstander Groeneweg staat tweede op de ranglijst, maar zo groot zou het krachtsverschil niet eens worden vanmiddag. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Mario van Dieren kopte een voorzet over het doel. De eerste kans voor Slikkerveer kwam in de twaalfde minuut toen Ronald Capelle voorlangs schoot. Daarna bleef het lang aftasten tussen beide teams. In de 25-ste kopte Iwan Tewelde een voorzet, waarbij geen enkele speler van Groenweg in de zestien stond, pardoes langs de uitkomende Mitchel van der Spoel in eigen doel: 0-1. In de 27-ste minuut was Ronald Capelle weer dichtbij een treffer, maar een voorzet van Chevillio Halden bij de eerste paal kon net niet ingetikt worden. In de 39-ste minuut paste Joery Josee door het centrum goed op Steven van Dongen, die om de keeper heen moest en daarbij de bal over de achterlijn zag gaan. In de blessuretijd van de eerste helft was de aanvoerder van Slikkerveer als slachtoffer betrokken bij een opstootje, waarbij Mike Karreman een flinke mep uitdeelde, maar niet werd bestraft. Scheidsrechter Gossen stond redelijk dichtbij, maar stuurde tot ontsteltenis van beide spelers Damion Janssen van Slikkerveer en Joey Grootscholten van Groeneweg van het veld met een directe rode kaart, terwijl beiden niet direct bij het opstootje betrokken waren. Hierdoor bleef het bij 0-1 met de rust.

Na de thee kwam Slikkerveer goed uit de startblokken. Een eerste schot van Rene Beute ging nog ver over, maar in de 50-ste minuut schoot hij een vrije trap maar net in het zijnet. In de 54-ste minuut profiteerde de bezoekers bij een snelle uitbraak, waarbij Mitchel van der Spoel zijn tegenstander raakte en een strafschop tegen kreeg. Dit buitenkans werd benut door Coen Hoogeveen: 0-2. In de 67-ste minuut zag Rene Beute de keeper van Groenweg ver voor zijn doel staan, maar de lob vanaf de middenlijn ging wel over de keeper heen, maar net naast de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later scoorde Mario van Dieren aan de andere kant van het veld, nadat hij eerste hands had gemaakt, maar dat het scheidsrechter Gossen niet gezien: 0-3. Slikkerveer gooide daarna alles volledig op de aanval. In de 75-ste minuut ging Ronald Capelle fraai langs drie verdedigers maar werd zijn inzet gestopt door keeper Heijkoop. Twee minuten later maakte Steven van Dongen op aangeven van Raymond Smit en met een beetje geluk de 1-3. Een minuut later leek Raymond Smit op een diepe bal diep naar het doel te kunnen doorstomen, maar Rick Willemsen pakte hem vast ten koste van een gele kaart en een vrije trap. Deze kans werd door Steven van Dongen net over geschoten. In de 87-ste minuut was het de hardwerkende Ronald Capelle die op de linkerflank goed werd aangespeeld door Raymond Smit en beheerst de bal hard in de verre hoek binnenschoot: 2-3. Waar alle supporters van Slikkerveer hoopten dat er toch nog meer in zat leek waarheid te worden. Eerst werd een hard schot van Steven van Dongen geblokkeerd tot corner verwerkt en een minuut later legde Raymond Smit weer goed terug op Steven van Dongen, die laag inschoot, maar Heijkoop dook naar de goede hoek. Slikkerveer bleef aandringen, maar kon niet voorkomen dat in de tweede minuut van de blessuretijd Robin Zuierveld voor Groeneweg de beslissing uit een snelle tegenaanval maakte: 2-4. Dat werd tevens de eindstand. Zuur voor Slikkerveer dat zeker gezien de slotfase recht had op een puntje, maar toch weer met lege handen stond. Komende zondag 18 maart speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij VFC in Vlaardingen.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Romesh Landburg (61 – Kevin Birahij), Damion Janssen, Ronald Capelle, Ricardo Ottevanger (75 – Harish Bhoendie), Rene Beute, Aaron Plaizier, Joery Jose (59 – Raymond Smit), Chevillio Halden en Steven van Dongen.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x