Slikkerveer onderuit tegen WCR met 0-1

Bekijk alle foto's van: 2016-02-14 Slikkerveer - WCR>

Geplaatst op: 14-02-2016

Slikkerveer speelde op het Reijerpark een zeer matige wedstrijd tegen het laag geklasseerde WCR. Ondanks de fikse regenval met daardoor een glad en snel veld verliep het tempo met name in de eerste helft in een laag tempo. De bezoekers waren ook overduidelijk met een verdedigende instelling naar Ridderkerk gekomen, waarbij vooral tegenhouden de leus was. Dat werkte in de praktijk zeer goed, want in de eerste helft konden slechts een tweetal kansen worden genoteerd. In de 33-ste minuut schoot Ruben Silva Lopez bij een vrije trap de bal hard door de muur heen, maar wist keeper Erik de Graaf de bal nog niet tot hoekschop te tikken. In de 41-ste minuut bereikte een voorzet vanaf de rechterflank van Hugo A-Tjak bij de tweede paal de vrijstaande Robert Kosten. Zijn schot ging via de lat over het doel. Zodoende bleef het 0-0 bij de rust.

Na de thee was de eerste de beste kans voor de bezoekers. Bij een snelle counter werd Jeffrey Borges Querido diep gestuurd en met een schot tegen Mitchel van der Spoel op belandde de bal daarna toch tussen de palen en stond het ineens 0-1. Waar Slikkerveer in de eerste helft niet bij machte was om de verdedigingslinie van WCR te doorbreken zo was dat ook in de tweede helft het geval. Dit keer kwamen er wel wat meer kansjes voor de roodzwarten. Jair Umarella kwam in de 49-ste minuut net een paar passen tekort om in het vijf metergebied te kunnen uithalen. In de 60-ste minuut kopte Jair Umarella aan hoekschop van Romano Niamut net naast. Ook een vrije trap van Romano Niamut werd in de 73-ste minuut voorlangs gekopt door Wesley Oorschot. Twee minuten later was Romano Niamut dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. In deze periode voerde Slikkerveer de druk op het doel van WCR wel op maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 79-ste minuut trok scheidsrechter Mank bij een schermutseling op de doellijn een rode kaart voor Robert Kosten en een gele, maar het was de tweede dus ook rood voor Mitchel Keikes van WCR, zodat beide ploegen het laatste kwartier met tien tegen tien moesten volmaken. In de 90-ste minuut leek Slikkerveer toch nog langszij te komen, want een schot van Steven van Dongen werd niet goed verwerkt door de keeper van WCR, maar Kenchi Orcadio was net iets later bij de bal dan de Graaf. Ook een schot van Hugo A-Tjak al in blessuretijd belandde niet tussen de palen, zodat het uiteindelijk bleef bij de 0-1. Onnodig puntverlies voor Slikkerveer dat de hele wedstrijd het spel had mogen maken, maar geen brug in de verdedigende stellingen van WCR had weten te slaan. Komende dinsdagavond wordt om 20.00 uur thuis vriendschappelijk gespeeld tegen NOCKralingen en komende zondag wacht om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen TOGB.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Delano Zeij, Afendy Roehoeputij (62 – Wesley Oorschot), Romano Niamut, Valerio Vers (46 – Dijmon Tewelde), Hugo A-Tjak, Jair Umarella (77 – Steven van Dongen), Robert Kosten en Ruben Silva Lopez.