Slikkerveer onderuit met 2-1 bij WCR

Bekijk alle foto's van: 2017-02-19 WCR - Slikkerveer>

Geplaatst op: 19-02-2017

In het duel tegen WCR in Rhoon startte Slikkerveer zeer voortvarend met aanvallend voetbal. Meteen in de eerste minuut een kans voor Ruben Silva Lopez, die op aangeven van Steven van Dongen en Rick Drenth op de rechterflank in stelling werd gebracht. Helaas ging zijn schot via de vingertoppen van goalie Hagendoorn in het zijnet. Drie minuten later had ook WCR haar eerste kans te pakken. Uit een corner kopte Mitchel Keikes naast het doel. Ondanks de zwaarte van het grasveld, waarop makkelijke combineren een moeilijke opgave was, golfde het spel stevig op en neer. Waar Slikkerveer het spel veelal over meerdere schijven naar voren wist te verplaatsen hanteerde de thuisclub voornamelijk de lange bal. In de dertiende minuut viel de eerste treffer van de wedstrijd vanuit een scrimmage-situatie voor het doel van Rick Schouten. Een lange bal vanaf de rechterflank bleef in de zestien hangen en Wesley van Lit kon van dichtbij uithalen: 1-0. Slikkerveer probeerde meteen werd druk op de tegenstander te zetten. Zes minuten later was het al weer gelijk, al had Slikkerveer daar wel enig fortuin bij nodig. Een voorzet vanaf de rechterflank kon niet worden bereikt door Steven van Dongen, maar toen keeper Hagendoorn en verdediger Leenen tegen elkaar botsten werd het een eenvoudige intikker voor Steven van Dongen, die daarmee de stand op 1-1 bracht. In de 25-ste minuut had een mooie aanval van Mike van Dongen met Ruben Silva Lopez en Steven van Dongen een treffer verdiend. Het schot van Mike van Dongen ging via de vuisten van Hagendoorn naast. Vier minuten later ging een volley van Damion Janssen uit een corner van Romano Niamut met een stuit net over het doel. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Rick Drenth, maar zijn inzet was te zacht om te verrassen. Zodoende bleef het 1-1 tot aan de rust.

Na de thee bleef Slikkerveer op zoek gaan naar een voorsprong. Twee vrije trappen op de rand van de zestien wist keeper Hagendoorn telkens wel uit zijn doel te kunnen ranselen. Slikkerveer bleef druk houden, zonder dat het daarna echt gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen kreeg ook WCR uit de omschakeling ook een paar grote kansen om tot scoren te komen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Ruben Silva Lopez probeerde het daarna een aantal keren vanuit de tweede lijn, maar de afstandsschoten waren niet zuiver genoeg. In de 76-ste minuut kopte Kenchi Orcadio een corner net naast. Drie minuten later leek Steven van Dongen op weg naar de winnende treffer met een aanval door het centrum. Zijn schot ging echter net over het doel. In de 82-ste minuut was het aan de andere kant plots wel raak. Een voorzet vanaf de rechterflank werd in de zestien vrij ingekopt door Frank Weeda. In eerste instantie hield Rick Schouten de bal nog wel tegen, maar in de rebound kopte Weeda de bal alsnog binnen: 2-1. In het slot van de wedstrijd gooide Slikkerveer er nog een tandje bij. Een minuut later werd een kopbal van Casper Gerritse nog van de doellijn gekopt door Soochit. Op een paar halve kansen na lukte het Slikkerveer daarna niet meer om het tij te keren en bleef het steken op een 2-1 nederlaag. Komende zondag is Slikkerveer vrij. Op zondag 5 maart wordt het inhaalduel gespeeld tegen BZC/Zuiderpark op het eigen Reijerpark.

Opstelling: Rick Schouten, Iwan Tewelde, Steven de la Rambelje, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Damion Janssen, Romano Niamut, Steven van Dongen, Rick Drenth (66 – Casper Gerritse), Jair Umarella (46 – Robert Kosten) en Ruben Silva Lopez.