Slikkerveer onderuit bij SCO ´63 in halve wedstrijd

Bekijk alle foto's van: SCO’63 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 19-12-2012

Waar het duel tussen SCO ´63 en Slikkerveer eigenlijk al op 23 september was gestart, daar kon afgelopen zondag 21 oktober, een maand later dus, pas daadwerkelijk voor het einde van de wedstrijd worden gefloten. Destijds was een blessure van scheidsrechter van der Vliet de oorzaak van het staken van het duel precies halverwege. Onder leiding van scheidsrechter Oliveira werd nu het duel afgerond in Spijkenisse.

Slikkerveer begon daarin matig aan het restant, want de eerste kansen waren voor de thuisclub. Gelukkig voor Slikkerveer stond Mitchel van der Spoel steeds goed opgesteld. In de tiende minuut was Van der Spoel kansloos op een doelpunt, dat eigenlijk buitenspel was. De pass van achteruit was dat nog niet , maar de doorkopbal van Merwin de Brito op Virgil Maatrijk was dat wel. Helaas voor Slikkerveer zag scheidsrechter Oliveira het anders en kon Maatrijk eenvoudig langs de Slikkerveer-goalie binnenschieten: 1-0. Slikkerveer herpakte zich daarna enigszins. Ronald Capelle zette een aantal keren scherp voor vanaf de linkerflank. In de 15e minuut was Casper Gerritse dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet bij de eerste paal op aangeven van Capelle werd in een reflex via de vingertoppen en de lat terug het veld in gewerkt. Na een half uur spelen werd een voorzet van Mike van Dongen goed ingekopt door Gerritse, maar ook nu weer wist de keeper van SCO ´63 de bal met een snelle reflex uit de kruising te tikken.

Meer hoogtepunten waren er voor Slikkerveer verder niet te melden. SCO ´63 daarentegen bezorgde de Slikkerveerse defensie nog volop werk. Aangezien het tempo in het duel door de Spijkenissenaren kundig getemporiseerd werd bleven de kansen voor Slikkerveer om nog iets aan de achterstand uit. Het bleef zodoende 1-0 voor de thuisploeg, die daarmee nog verdiend ook de winst naar zich toe had getrokken. Komende zondag wacht om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen het sterke XerxesDZB, dat haar inhaalduel tegen AGE wel wist te winnen en inmiddels koploper is in de tweede klasse D.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Steven de la Rambelje, Bart Spronk, Afendy Roehoeputij, Jeroen Bossche, Mike van Dongen, Johan van Wijk, Steven van Dongen, Ronald Capelle en Casper Gerritse.