Slikkerveer onderuit bij lantaarndrager VFC met 3-1

Bekijk alle foto's van: VFC 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 19-12-2012

In een matige wedstrijd verloor Slikkerveer in Vlaardingen van de nummer laatst op de ranglijst VFC met 3-1. De ploeg van trainer Richard Mank kon aanvallend te weinig potten breken om de thuisclub te verrassen, dat daarmee haar eerste overwinning dit seizoen boekte. Slikkerveer speelde voor het eerst deze competitie in haar nieuwe witte uittenue.

In de openingsfase van de wedstrijd was het thuisploeg VFC dat veelvuldig de aanval zocht. Veel kansen leverde dit vooralsnog niet op, waarna Slikkerveer na een kwartier het initiatief overnam, maar ook niet echt kansen kon creëren. In de 28-ste minuut was het uit een goed inkopte vrije trap raak voor VFC: 1-0. Slikkerveer probeerde snel deze achterstand ongedaan te maken. Tien minuten later lukte dit ook via Steven van Dongen, die goed voorbereidend werk van Casper Gerritse al vallend binnenwerkte bij de tweede paal: 1-1. Daarna bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar zonder dat er uitgespeelde kansen kwamen.

In de tweede helft kregen beide teams wel volop kansen. Ronald Capelle en Steven van Dongen zagen hun inzetten naast de verkeerde kant van de paal gaan, maar ook VFC kreeg kansen. In de 58-ste minuut leek Slikkerveer uit een aanval te gaan scoren. Johan van Wijk kreeg de bal niet tussen de benen van de keeper door gespeeld, waarna de bal bleef hangen en weggewerkt kon worden door de verdediging van VFC. Uit de counter die volgde was de thuisclub wel effectief. In eerst instantie kon keeper Mitchel van der Spoel de bal nog tegenhouden, maar in de rebound was ook hij kansloos: 2-1. In de 69-ste minuut werd het zelfs nog erger voor Slikkerveer. Een prima uitgespeelde aanval van VFC over de rechterflank, werd keurig ingekopt door de vrijstaande spits bij de tweede paal. In de slotfase die volgde probeerde Slikkerveer nog wel iets te forceren, maar uitgespeelde kansen kreeg het niet. Johan van Wijk was nog wel een keer dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging over de keeper net naast de verkeerde kant van de paal. Illustratief voor de aanvallende malaise bij Slikkerveer was de vrije trap van Nick Geluk die zelfs over de ballenvanger verdween in plaats van op het doel. Al met al een matige wedstrijd van Slikkerveer, die maar snel vergeten moet worden. Door het verlies zakt Slikkerveer op de ranglijst naar de negende positie. Aanstaande zondag wacht weer een thuiswedstrijd. Naar alle waarschijnlijkheid zal het duel tegen DRL op het nieuwe kunstgrasveld kunnen worden afgewerkt. Aanvang van dit duel is 14.00 uur.

Opstelling
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Bart Spronk, Steven de la Rambelje, Roy Vlasblom (64 – Nick Geluk), Mike van Dongen, Daan Koekebacker, Steven van Dongen, Ronald Capelle, Johan van Wijk en Casper Gerritse (71 – Joel Manusama).