Slikkerveer Onder23 verliest VR Cup finale

Geplaatst op: 05-06-2017

Op maandag 5 juni 2017 werden de finalewedstrijden gespeeld in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup. Slikkerveer onder23 had zich met een aantal knappe overwinningen weten te plaatsen voor de finale, waarin de tegenstander RVVH bleek te zijn. Altijd leuk zo'n Ridderkerkse onderonsje, dat werd gespeeld in het zonnetje op het sportpark van vv Smitshoek in Barendrecht.

Slikkerveer speelde in een opstelling met uitsluitend spelers onder 23 jaar, waar eventueel 2 dispensatiespelers mogelijk waren. Teamcoaches William Rijsdijk en Ton van der Padt zagen dat de organisatie een tweetal jongedames als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter hadden aangesteld, aangevuld met een ervaren rot als tweede assistent en zelfs ook nog een vierde official.

Nadat het in de openingsfase van de wedstrijd vooral uitproberen en aankijken was, kwam het duel vanaf de 27-ste minuut pas goed op gang. Het eerste schot op doel was van Aaron Plaizier, die van zo'n meter of 20 naast schoot. Twee minuten later moest ook Rick Schouten redding brengen op een laag schot bij de eerste paal. Daarna bleef Slikkerveer iets te gemakkelijk verdedigen en kreeg RVVH meer kansen. In de 42-ste minuut opende Remon Luksch met een hard afstandschot de score 1-0. Daarna hield Slikkerveer open huis en mocht Gino Stolk tot tweemaal toe doorlopen op Rick Schouten en de bal binnen werken: 2-0 en 3-0.

Na de thee ging RVVH verder met het morsen van kansen, maar kreeg ook Slikkerveer kansen om tot score te komen. Dion Groenenboom schoot in de 52-ste minuut van dichtbij tegen de uitkomende keeper op. Daarmee leek ook de fut uit het team te verdwijnen en kreeg RVVH weer meer kansen, zoals een vrije trap die op de lat werd geschoten. Rick Schouten hield tussentijds zijn team nog in de race met meerdere goede reddingen. In de 67-ste minuut moest hij echter ook toezien dat een voorzet van links bij de tweede paal met een volley snoeihard werd beinnen geknald door Diego Rietveld: 4-0. In het slot van de wedstrijd kopte Rick Drenth nog een keer net naast en werd Dion Groenenboom goed in stelling gebracht door Sem Plaisier, maar het schot van Dion ging naast. Sem Plaisier, was Rick Schouten af komen lossen, die daarmee een publiekswissel kreeg vanwege zijn vertrek naar Sliedrecht. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde RVVH nog twee keer vrij eenvoudig via Remon Luksch en Diego Rietveld, zodat de eindstand 6-0 werd.

Opstelling: Rick Schouten (80 - Sem Plaisier), Iwan Tewelde, Boy van Reede (70 - Jesse Ringlever), Kenchi Orcadio, Robin Oost, Dijmon Tewelde, Damion Janssen (46 - Chevillio Halden), Wesley Oorschot (55 - Milou Bechoe), Aaron Plazier (63 - Furkan Bakr), Rick Drenth en Dion Groenenboom.