Slikkerveer naar troostfinale Ridderkerk Toernooi

Bekijk alle foto's van: 2016-08-02 Rijsoord - Slikkerveer>

Geplaatst op: 02-08-2016

Het eerste duel op het Reijerpark van het Ridderkerk Toernooi werd op dinsdag 2 augustus gespeeld tussen Rijsoord en gastheer Slikkerveer. In de openingsfase tasten beide teams  elkaar even af, maar vanaf de tiende minuut werden er daadwerkelijk ook kansen gecreëerd. Romano Niamut schoot een vrije trap maar net over de lat voor Slikkerveer. Mike van Gool was bij de eerste kans voor Rijsoord in de elfde minuut wel meteen trefzeker. Een vrije trap recht voor het doel werd in de vrije rechterhoek geschoten: 1-0. In de 21-ste minuut maakte Romano Niamut al weer gelijk. Een korte hoekschop werd vanaf de rand van de zestien hard en hoog in het dak van het doel geschoten: 1-1. Daarna golfde het spel veelvuldig heen en weer zonder echt gevaarlijk te worden. Chris Promes kopte in de 32-ste minuut nog vervaarlijk op het doel, maar Rick Schouten werkte de bal keurig naast. Vijf minuten voor de rust schoot Ronald Capelle nog een afgeslagen vrije trap naast het doel, waardoor er bij rust een 1-1 stand op het scorebord bleef staan.

Na de pauze was de eerste kans voor Robert Kosten, maar zijn kopbal mistte de juiste richting. In de 56-ste minuut kreeg de kopbal van Mike van Gool op een prima voorzet van Patrick Berends wel de juiste richting mee, waardoor Rick Schouten verslagen was: 2-1. Daarna volgde nog een kans voor Berends zelf, maar zijn schot werd hoekschop getikt. In het laatste half uur was Slikkerveer de bovenliggende partij en bleef het aanvallen op het doel van Rijsoord. Schoten van Damion Janssen en Dylan Vrijman gingen respectievelijk over of verdwenen in de handen van Aschwin Bakema. Een kopbal van Kenchi Orcadio ging over. In de 80-ste minuut werd het aanvallen van Slikkerveer beloond met een prachtige treffer van Robert Kosten. Op aangeven van Ronald Capelle schoot Kosten de bal zonder aarzelen over Bakema heen in het dak van het doel: 2-2. Het slotakkoord was voor Romano Niamut, die vanaf de middenlijn Bakema probeerde te verschalken, maar met een fraaie duik werd de bal over het doel getikt. Het bleef zodoende bij de 2-2, waarna strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. Voor Slikkerveer mistte Damion Janssen als enige vanaf elf meter, waardoor Rijsoord doorgaat naar de finale en Slikkerveer zal aantreden in de strijd om de 3e en 4e plaats, Woensdagavond 3 augustus vervolgt het Ridderkerk Toernooi om 19.30 uur met het duel RVVH – Bolnes. Op zaterdag 6 augustus worden de finalewedstrijden gespeeld om 12.00 uur (3e/4e plaats) en om 14.30 uur de finale.

Opstelling Rijsoord:
Aschwin Bakema, Leon v.d. Heerik, Desley Hoogendijk (46 – Stephan Ooms), Donovan Lioe Anjie, Erik Kerkhoven, Berry de Groot (64 – Niels Groeneveld), Chris Promes, Khalid Rahli, Mike van Gool, Darlison Gerardus, Dean Tokarijo (46 – Patrick Berends).

Opstelling Slikkerveer:
Rick Schouten, Vincent de Jong (46 – Dijmon Tewelde), Cas Leenders (55 - Steven de la Rambelje), Valerio Vers (68 – Kenchi Orcadio), Damion Janssen, Dylan Vrijman, Romano Niamut, Jair Umarella, Ronald Capelle, Casper Gerritse (46 – Wesley Oorschot) en Robert Kosten.