Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Slikkerveer naar nacompetitie door 2-3 verlies tegen Spartaan ‘20

Bekijk alle foto's van: 2016-05-16 Slikkerveer - Spartaan ‘20>

Geplaatst op: 16-05-2016

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen was het buigen of barsten voor zowel Slikkerveer als het bezoekende Spartaan ´20. Bij een gelijkspel waren de bezoekers veilig en was er voor Slikkerveer nog een theoretische kans om via doelsaldo wellicht toch nog GLZ Delfshaven voorbij te gaan op de ranglijst. Kortom rekenkundig waren er nog wel wat mogelijkheden, maar een overwinning zou er meteen voor zorgen, dat de ploeg van trainer Danny Wijnstekers direct veilig zou zijn.

Op het veld werd de openingsfase er eentje van vooral aftasten. Een eerste afstandsschot richting het doel na zes minuten van Romano Niamut ging meters naast en ook de eerste kans voor Spartaan ’20 werd in de dertiende minuut een geblokt rollertje dat Mitchel van der Spoel eenvoudig kon oprapen. In de 17e minuut kwam het eerste gevaar uit een vrije trap vanaf de linkerkant, die werd genomen door Steven van Dongen, maar net niet ingekopt werd door Vincent de Jong. In de 30-ste minuut versierde Spartaan ’20 slim een strafschop, die werd benut door Rafael Kasmi: 0-1. Daarna moest Slikkerveer volk aan de bak om deze achterstand ongedaan te maken. Dit leverde een aantal vrije trappen op, waar Steven van Dongen zich achter zette. De eerste ging net naast en de tweede werd net voordat Vincent de Jong kon inkoppen weg gestompt door de doelman van Spartaan ’20. Een derde vrije trap van Steven van Dongen werd in de 36-ste minuut over gekopt door Vincent de Jong. Slikkerveer bleef in deze periode goed druk zetten en dat leverde via een breed opgezette aanval uiteindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker op. Een voorzet vanaf de rechterflank van Vincent de Jong werd in het centrum door Steven van Dongen goed teruggelegd op Ruben Silva Lopez, die beheerst in de hoek binnen schoot: 1-1. Dit was ook meteen de laatste actie van de eerste helft.

Na de thee zette Steven van Dongen, die zijn 100-ste wedstrijd speelde in het eerste elftal van Slikkerveer, zijn ploeg al in de 47-ste minuut op 2-1. Een handsbal na een voorzet van Jason van den Berg zorgde ervoor dat de bal op de stip werd gelegd door scheidsrechter Roozenboom. Ook kreeg Simri Bendt voor de handsbal zijn tweede gele kaart en dus rood, waardoor Slikkerveer met een man meer kwam te spelen en op een 2-1 voorsprong stond. Ondanks de numerieke meerderheid bleven de bezoekers gevaarlijk in de counter. Nadat eerst Mitchel van der Spoel nog een paar keer goed redde, was hij in de 60-ste minuut kansloos op een inzet van Ersin Akdag, die ondanks het vlagsignaal voor buitenspel toch door mocht gaan en de 2-2 aantekende. Nog geen minuut later had Steven van Dongen de 3-2 al weer op zijn schoen. Na een mooie passeerbeweging was hij zelfs al langs de doelman van Spartaan ’20, maar een verdedigende actie van Wembley Paulino Reyes zorgde ervoor dat de bal niet in het doel rolde, maar net achter ging. Slikkerveer bleef daarna op de aanval spelen en vergat in de 73-ste minuut resoluut op te treden in de defensie toen een diepe bal precies tussen een aantal verdedigers door ging en Michel Margaretha bereikte, die de eindstand bepaalde op 2-3. Slikkerveer probeerde het nog wel in het slot van de wedstrijd. Een fraaie voorzet van Hugo A-Tjak werd in de zestien goed teruggekopt door de ingevallen Casper Gerritse op Steven van Dongen, maar de goalie van Spartaan ’20 was net even iets eerder bij de bal, waardoor ook deze kans niet werd benut. Het bleef bij de 2-3 waardoor Spartaan ’20 veilig is en Slikkerveer de nacompetitie wacht, die op zondag 5 juni een vervolg krijgt met een tweekamp tegen de winnaar uit de eerste ronde van de duels Excelsior ’20 – HOVDJSCR en DONK – Hermes DVS.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak (79 – Jeroen Capelle), Kenchi Orcadio (62 – Dylan Vrijman), Dymon Tewelde (73 – Casper Gerritse), Vincent de Jong, Valerio Vers, Romano Niamut, Steven van Dongen, Jair Umarella, Jason van den Berg en Ruben Silva Lopez.