Slikkerveer naar 1-1 gelijkspel in blessuretijd

Bekijk alle foto's van: 2015-11-29 Spartaan ´20 - Slikkerveer>

Geplaatst op: 29-11-2015

In de uitwedstrijd bij Spartaan ’20 aan de Oldegaarde in Rotterdam was het moeilijk voetballen doordat de wind dwars over het veld stond. De eerste kans was voor Slikkerveer al in de tweede minuut, maar een vrije trap werd naast geschoten. In de elfde minuut leek Robert Kosten dichtbij de openingstreffer. De voorzet van Steven van Dongen ging helaas net iets te hard voorbij. Pas in de zestiende minuut deed Spartaan ’20 voor het eerst ook wat terug. Een kopbal van Cuino Seide kon eenvoudig gepakt worden door Mitchel van der Spoel. Drie minuten later was het echter wel raak. Een vrije trap van Rafael Kasmi werd niet voorgegeven, maar direct hard op doel geschoten. De inzet werd nog wel gepareerd door Mitchel van der Spoel, maar al vallend op de doellijn kon Cuino Seide de 1-0 binnen koppen. Daarna golfde het spel aardig op en neer, maar ging het vaak net niet goed in de slotfase van de aanval. In de 32-ste minuut werd Jair Umarella goed vrijgespeeld door Robert Kosten, maar zijn schot ging net naast de kruising. Ook Kosten zelf leek zich een paar minuten later goed vrij te spelen, maar trof net een tegenstander teveel tegenover zich. In het slot van de eerste helft kwam Slikkerveer goed weg nadat Pato Freire Ribeiro schoot tegen de binnenkant van de paal. Aan de andere kant kwam Robert Kosten net een fractie tekort op een prima pass van Steven van Dongen. Het bleef zodoende 1-0 bij de rust.

Na de thee was Pato Freire Ribeiro weer zo gelukkig voor Slikkerveer door een hoekschop op de paal te koppen. Het spel golfde voortdurend over en weer, maar was de afwerking niet altijd even nauwkeurig. In de 52-ste minuut lobte Robert Kosten fraai over de uitgekomen doelman van Spartaan ’20 heen, maar de bal verdween gedreven door de wind een eind naast het doel. In de 64-ste minuut kon Robert Kosten doorlopen op doelman Yusuf Can, maar was laatstgenoemde het eerste bij de bal. Ook Jair Umarella was in de 70-ste minuut dichtbij een treffer, maar de pass van Afendy Roehoeputij was net iets te hard voor hem. De beste kans van de wedstrijd tot dusver kwam in de 74-ste minuut voor rekening van Steven van Dongen, maar die werd wat ver naar de linkerkant gedrongen en schoot oog in oog met de doelman tegen hem op. Aan de andere kant kwam Slikkerveer nog een keer goed weg toen in de 85-ste minuut Simri Bendt tegen de lat kopte. Terwijl het al aardig donker aan het worden was, kwam daar in de 93-ste minuut toch nog loon naar werken voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers. Een strakke voorzet vanaf de linkerflank van invaller Ronald Capelle werd in het centrum van de aanval hard en beheerst binnen geschoten door Robert Kosten: 1-1. Nog geen minuut later blies scheidsrechter Van Horssen voor het eindsignaal en was het 1-1 gelijkspel een feit. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen Gouda.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje (65 – Kenchi Orcadio), Valerio Vers, Romano Niamut, Afendy Roehoeputij (82 – Ronald Capelle), Jair Umarella, Wesley Oorschot (43 – Damion Janssen), Robert Kosten en Steven van Dongen.