Slikkerveer MO17 goed van start

slikkerveer-mo17-goed-van-start

Geplaatst op: 03-09-2017

Vrijdagavond 1 september ’17 trapte onze MO17 om 19.30 uur het nieuwe seizoen af. De 1e wedstrijd van het 3e Kieboom Memorial was tussen onze meiden van Slikkerveer tegen de meiden van IFC, de hele wedstrijd ging het gelijk op maar beide partijen werden niet echt gevaarlijk, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-0 eindstand. De 2e wedstrijd verliep voor onze MO17 veel beter, maar alleen met de afronding hadden de meiden moeite, gelukkig wist Ayla de bal wel mooi af te ronden, eindstand 1-0! Onze laatste wedstrijd was tegen Zestienhoven, dit team kennen we vrij goed, toen we vorig seizoen (als MO15) tegen Zestienhoven vriendschappelijk speelden verloren we nog met 3-2, nu verdeelden we de punten, want we kwamen niet verder dan een 0-0. Met deze resultaten kregen we de 2e prijs, maar 1 doelpuntverschil met de 1e prijs, die was voor IFC! Dit toernooi is ook de aftrap van actie “Fight cancer”, we hebben al heel wat geld opgehaald, maar we zijn er nog lang niet! Alle donaties zijn welkom!

Na een korte nachtrust moest op zaterdag 2 september onze MO17 om 13.15 uur aantreden tegen Forum Sport voor de bekercompetitie. De tegenstandsters waren best groot en goed op elkaar ingespeeld! In de 1e helft ging het gelijk op tussen de beide teams, van beide kanten kwam er af en toe gevaar bij de beide goals, Slikkerveer probeerde vele malen over rechts het doel te vinden, maar het zat niet mee en aan de andere kant wist gelukkig onze keepster Isa meerdere malen haar doel schoon te houden op de aanvallen van Forum Sport. Tien minuten voor rust ging het toernooi bij onze meiden in de benen zitten en hierdoor kreeg Forum Sport de kans om te scoren, 0-1! Onze meiden gingen tot hun tandvlees en wisten deze stand te houden tot de rust. Na de rust was het ondanks dat ze moe waren de opdracht om zo snel mogelijk de gelijkmaker te zoeken. De meiden van Forum Sport kwamen euforisch de kleedkamer uit, ze zakten wat meer in en onze meiden onder leiding van Yasemin en Ayla zochten daardoor het doel wat resulteerde in de gelijkmaker door Ayla. Forum Sport werd daardoor weer “wakker” en probeerde weer een voorsprong te forceren, Isa gaf geen krimp en de verdediging met Demi, Luna, Iris en Jo-Lynn hadden het goed voor elkaar. Doordat Forum meer naar voren speelden, konden onze meiden zo af en toe op de counter spelen. Bij 1 uitbraak werd Yasemin onderuitgehaald in het 16 meter gebied. Penalty! Gescoord door Yasemin. De wedstrijd werd door onze meiden omgebogen naar een 2-1 voorsprong! Forum Sport ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker maar met nog 10 minuten op de klok lukten dit niet. Er kwam nog een counter en hieruit wist Roxy te scoren. 3-1!!! Bij beide teams was de vermoeidheid toegeslagen, zodat de einduitslag 3-1 voor de meiden van Slikkerveer bleef. Als team hebben onze meiden voor elkaar gestreden! Deze onverwachte droomstart smaakt natuurlijk naar meer! De opstelling: Isa, Jo-Lynn, Demi, Iris, Luna, Anne, Ruth, Ayla, Sanne, Nazli, Felice, Yasemin, Sam, Roxy en Nikita.