Let op: Het clubhuis blijft vanwege verbouwing gesloten tot de ledenvergadering op 16 juli (aanmelden voor de ALV is verplicht)

Slikkerveer MO15-1 speelt gelijk tegen XerxesDZB MO15-2

1-0

Geplaatst op: 04-09-2016

Na de 13-0 overwinning op Donk vorige week 27 augustus gingen onze meiden van de MO-15 met goede moed richting XerxesDZB. Het was helemaal leuk, want we spelen vanaf nu in gesponsorde tenues van Specsavers Ridderkerk.

Met de overwinning van vorige week nog in het hoofd starten ze de wedstrijd. Nu zijn er in het team de afgelopen week wel een aantal wisselingen geweest, en dus moet iedereen hierdoor ook weer wennen aan elkaar en we moeten hierdoor ook de juiste mix en balans vinden in het team. Het eerste kwartier was het toch wel “paniek” voetbal, ballen werden lukraak naar voren geschoten en niemand kwam aan voetballen toe. Maar na een kwartier spelen kwam Slikkerveer op stoom, de verdediging organiseerde zich, de middenvelders konden elkaar weer vinden en hierdoor kregen de spitsen de ballen die ze nodig hadden om te scoren. Alleen dat laatste lukte niet. Felice kreeg een aantal flinke kansen maar wist het doel niet te raken. XerxesDZB ging ook iets beter voetballen, maar het werd nooit echt gevaarlijk voor het doel van Isa. In 25e minuut brak Ayla door de verdediging van de tegenstander en alleen op de keeper af ze schoot hard op het doel en de keeper weerde de bal maar had de bal niet klemvast. Dus Ayla ging door in de rebound en scoorde! 1-0 dachten we! Maar nee, de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Volgens de grensrechter (van de tegenstander!) had de keeper de bal klemvast en trapte Ayla de bal uit haar handen. Dus het bleef helaas 0-0. U begrijpt dat dit de sfeer niet ten goede brengt. En door dit voorval lieten de middenvelders en spitsen van Slikkerveer een beetje hun koppies hangen. Gelukkig bleven de verdedigers en onze keeper Isa wel geconcentreerd, zodat we met 0-0 de rust in gingen!

Om toch iets meer druk uit te oefenen op de tegenstander ging Slikkerveer met 3 spitsen spelen i.p.v. 2 spitsen. Hierdoor ontstond er op het middenveld meer ruimte, en werd veel vaker het doel van de tegenstander opgezocht. Maar helaas lukte het afronden niet. XerxesDZB probeerde wat meer te domineren op het middenveld, maar verder dan de verdediging kwamen ze niet. De eindstand bleef dan ook 0-0. In ieder geval de nul gehouden en weer een puntje erbij. Volgende week 10/9 spelen we thuis tegen Floreant, als we dan wel tot scoren komen geef ik Slikkerveer MO-15 een goede kans om door te beker-en!

Opstelling: Isa, Jo-lynn, Anne, Iris, Luna, Ruth, Ayla, Nazli, Sanne, Louane, Felice, Demi en Roxy.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x