Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer met opgeheven hoofd ten onder in Heinenoord | sv Slikkerveer

Slikkerveer met opgeheven hoofd ten onder in Heinenoord

Geplaatst op: 04-09-2013

Slikkerveer heeft dinsdagavond een goede generale repetitie afgewerkt tegen Hoofdklasser Heinenoord. Er werd welwisselwaar met 3-0 verloren, maar de spelopvatting bezorgde Slikkerveer menig compliment van de gastheren.

In de beginfase zag het hier niet nog naar uit. Slikkerveer keek de kat uit de boom door de tegenstander het spel te laten maken en zo de kwaliteiten van Heinenoord te peilen. De thuisploeg, uitkomend in de Hoofdklasse B met onder meer RVVH, ASWH en Smitshoek, was meer dominant, maar zag in de beginfase nog niet kans de defensie van Slikkerveer te kraken.

Rond de twintigste minuut begon Slikkerveer  meer initiatief te tonen en kwam het voetballend goed in de wedstrijd. Dit leidde na ruim twintig minuten spelen wel een counter in voor de spits van Heinenoord, die na een slimme loopactie de bal koel in de korte hoek afrondde. Slikkerveer gooide hierna de schroom van zich af en vond zich met combinatievoetbal steeds vaker terug op de helft van Heinenoord. Meer dan enkele speldenprikjes afkomstig van Ruben Silva Lopez en Johan van Wijk werden in deze fase niet uitgedeeld, maar Slikkerveer toonde zich een creatieve ploeg. In tegenovergestelde richting werd wel gescoord. Een steekpass vanuit het midden bereikte een lopende middenvelder, die vanuit ruim een meter buitenspelpositie op sluitpost Kevin Brouwer mocht afgaan en de bal ongestoord langs de keeper kon plaatsen. Slikkerveer bleef na deze tegenslag trouw aan het eerder vertoonde samenspel en wist het zich met verzorgd voetbal goed te wapenen tegen de uitstekende kwaliteiten van Heinenoord.

Ook na de thee bleef Slikkerveer geloof houden. Het deed zichzelf echter te kort door niet een aansluitingstreffer te produceren. In de tiende minuut van de tweede helft bracht Heinenoord de marge nota bene op drie. Een vloeiende snelle aanval arriveerde bij de linksvoor, die met een strakke lage voorzet de spits bediende. Deze koos sluw positie en wist Brouwer met een droog schot te verschalken: 3-0. De roodzwarten klopten daarna meer nadrukkelijk op de deur van Heinenoord, en niet in de laatste plaats door fraaie inzetten van Casper Gerritse, Steven van Dongen en Ruben Silva Lopez, die met strijdlust de groene defensieve stellingen herhaaldelijk bestookten. Hugo A-Tjak was dichtbij een treffer, maar hij zag zijn schot vanaf links gekeerd worden door de keeper. Ook Robert Kosten liet zich gelden voor het doel, maar hij loste zijn schot met onvoldoende precisie. Verder dan de 3-0 tussenstand kwam ook Heinenoord niet meer, waardoor de eindstand al vroeg in de golvende tweede helft was bereikt. Heinenoord won derhalve gemakkelijk van Slikkerveer en gaf de Ridderkerkers bovendien een lesje in effectiviteit.

Komende zondag 8 september staat al geruime tijd met rode viltstift omcirkeld in de agenda, daar die dag de ontkurking van een nieuw competitieseizoen plaats vindt. Slikkerveer ontvangt dan het gepromoveerde Groeneweg. Tijdstip van handeling is als gebruikelijk 14:00 uur.

Opstelling:
Kevin Brouwer, Roy Schep, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Ronald Capelle (66 – Ruben Silva Lopez), Kenji Nakano, Mike van Dongen (46 – Afendy Roehoeputij), Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez (45 – Hugo A-Tjak), Robert Kosten (46 – Casper Gerritse), Johan van Wijk (66 – Robert Kosten)Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x