Slikkerveer met 4-2 onderuit bij Unitas

Bekijk alle foto's van: Unitas 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 18-02-2013

Slikkerveer speelde een wisselvallige wedstrijd in Gorinchem tegen Unitas. Uiteindelijk kon na 90 minuten de balans opgemaakt worden en was het verdiend 4-2 voor de thuisploeg, dat daarmee op een bar slecht veld het maximale kreeg.
In de openingsfase werd gestreden om elke bal en elke meter. In de derde minuut leverde dat Johan van Wijk de eerste kans op, maar voordat hij de bal in de touwen wist te jagen kon een verdediger de bal nog net wegtikken. In de zevende minuut was het wel raak. Een snelle spelhervatting van doelman Mitchel van der Spoel werd niet goed weggewerkt door de Unitas-defensie. Casper Gerritse kon de bal eenvoudig meenemen en met een heerlijke lob over de keeper heen tillen, waarmee hij Slikkerveer op een 0-1 voorsprong bracht. Unitas trachtte daarna wat terug te doen, maar Mitchel van der Spoel stond verschillende keren goed opgesteld om de bal weg te werken. In de zeventiende minuut werd Ernst Both in stelling gebracht door Johan van Wijk, die de bal op maat teruglegde, maar het schot ging over de lat. Twee minuten later kreeg Johan van Wijk de bal op een presenteerblaadje van de doelman van Unitas, maar nadat Van Wijk de doelman al uit had gespeeld bleek een verdediger op tijd terug te zijn om de inzet van de doellijn weg te werken. Daarna volgde er nog meer kansjes voor Casper Gerritse en Johan van Wijk, maar deze werden niet benut. Slikkerveer leek tot dat moment de bovenliggende partij te zijn, maar aan de andere kant viel ineens uit de lucht de 1-1 binnen. Een prima voorzet vanaf rechts kon eenvoudig in het centrum worden binnengewerkt door Niels den Haan. Vier minuten voor rust kantelde de wedstrijd helemaal toen Christiaan Perrier de bal net voor Mitchel van der Spoel wist weg te tikken en de bal via een verdediger van Slikkerveer in eigen doel werd gewerkt: 2-1.
Slikkerveer was in de tweede helft niet goed bij de les in de openingsfase. De eerste kans van Unitas kon Mitchel van der Spoel nog ongedaan maken, maar in de 49-ste minuut was ook hij kansloos na slecht uitverdedigen van de Slikkerveerse defensie en de daardoor geboden kans aan Christiaan Perrier, die de hoek voor het uitzoeken had: 3-1. Ondanks dat er nog een groot deel van de wedstrijd te gaan was, leek Slikkerveer er niet echt meer in te geloven. Pas in het laatste kwartier besefte Slikkerveer, dat er wellicht toch nog meer in zat. Tien minuten voor tijd zag Jeroen Bossche zijn fraaie inzet van de doellijn weggekopt. Vijf minuten later zette goed Casper Gerritse door op een terugspeelbal op de Unitas-doelman. De uittrap kwam precies tegen Gerritse aan, die daarna de bal eenvoudig in een leeg doel kon schieten: 3-2. Daarmee was Slikkerveer weer bijna terug in de wedstrijd en was er nog even hoop op meer. Helaas moest er achterin teveel ruimte weggegeven worden en kon Ronald Capelle ver in blessuretijd net niet meer verhinderen, dat Christiaan Perrier de eindstand bepaalde op 4-2. Op zondag 24 februari speelt Slikkerveer haar volgende competitiewedstrijd. Dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt op het sportcomplex van en tegen AGE.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Jelle van der Padt (45 – Hugo A-Tjak), Steven de la Rambelje, Jeroen Bossche, Ronald Capelle, Kevin Birahij, Mike van Dongen, Steven van Dongen (67 - Roy Vlasblom), Johan van Wijk, Ernst Both (45 – Danny Rijnberk) en Casper Gerritse.