Slikkerveer met 4-1 onderuit bij JHR

Bekijk alle foto's van: 2015-09-13 JHR-Slikkerveer>

Geplaatst op: 13-09-2015

De wedstrijd tegen JHR begon iets later dan gepland, want van JHR-speler Eder do Rosario ontbrak een geldige spelerspas. Op basis van een OV-kaart en de toezegging dat de echte pas nog zou komen liet scheidsrechter Hoek de wedstrijd daarna alsnog aftrappen.

Meteen in de eerste minuut was JHR dichtbij een treffer, maar gelukkig voor Slikkerveer schoot Kalika boven op de lat. Daarna golfde het spel over en weer, want beide ploegen wilden er een aanvallend duel van maken. In de tiende minuut zag scheidsrechter Hoek een overtreding in een verdedigende actie van Valerio Vers, waarna de bal op de stip werd gelegd. Een buitenkansje dat secuur werd benut door Beto Mota Alves: 1-0. Slikkerveer probeerde zich daarna terug in de wedstrijd te spelen, maar kansen bleven vooralsnog uit. Pas in de 23-ste minuut was een lange aanval over de rechterflank eigenlijk al afgeslagen, maar dankzij de onverzettelijkheid van Afendy Roehoeputij kon de bal weer veroverd worden en via Steven van Dongen werd Robert Kosten bij de tweede paal perfect in stelling gebracht. Met een beheerst schot werd de gelijkmaker aangetekend: 1-1. Een minuut later was Wesley Oorschot dichtbij nog een treffer, maar zijn krullende bal kwam binnenkant paal weer terug het veld in. De wedstrijd leek te kantelen, maar precies op dat moment leed de defensie eenvoudig balverlies, waarna Kelvin Kalika een vrije doorgang kreeg naar het doel van Mitchel van der Spoel en in de verre hoek binnen schoot: 2-1. Slikkerveer was meteen van slag en kreeg voor rust geen kansen meer. In de 40-ste minuut leek het buitenspel, maar scheidsrechter Hoek liet doorspelen, waarna Eder do Rosario alleen op doel af kon gaan. Met een bekeken schot maakte hij dit buitenkansje af: 3-1. Twee minuten voor rust kreeg JHR nog een grote kans in het centrum van de aanval schoot Alves uit de draai hard in, maar Mitchel van der Spoel kon redding brengen.

In de rust kreeg de ontbrekende spelerspas nog een vervolg, want in plaats van een officiële KNVB-spelerspas werd een paspoort getoond, dat door scheidsrechter Hoek in ieder geval werd geaccepteerd, want na de thee kwamen beide teams weer het veld op.

In de eerste tien minuten golfde het spel wel op en neer, maar echte kansen konden niet genoteerd worden. In de 56-ste minuut dribbelde Hugo A-Tjak langs een paar tegenstanders en vuurde af op het doel. De keeper van JHR had geluk, dat er nog meer verdedigers in de doelmond stonden, die het schot tegenhielden. Een minuutje later leek invaller Ruben Silva Lopez tot scoren te komen, maar zijn kopbal ging onderkant lat tegen de paal weer uit het doel. Terwijl Slikkerveer de aanval zocht, kon JHR met snelle tegenaanvallen behoorlijk gevaarlijk uitbreken. In de 62-ste minuut werd weer een vlagsignaal genegeerd, terwijl er op het oog zelfs twee spelers van JHR buitenspel liepen. De snelle Mohamed Mensadik profiteerde en was koelbloedig in de afronding: 4-1. In het laatste half uur van de wedstrijd kreeg Slikkerveer meerdere kansen om de achterstand  te verkleinen. Een vlammend schot van Dijmon Tewelde in de 71-ste minuut werd ternauwernood uit het doel getikt. De corner die volgde kopte Wesley Oorschot op de lat en de rebound leek wel flipperkastvoetbal, maar de bal wilde er niet in en werd uiteindelijk van dichtbij hard over het doel geschoten door Ruben Silva Lopez. In de slotminuut raakte Wesley Oorschot voor de derde keer deze middag het houtwerk met een schot op de paal. Het lukte zodoende net niet in de afronding voor Slikkerveer, dat komende zondag 20 september om 14.00 uur thuis zal gaan aantreden tegen GLZ Delfshaven.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong (67 – Ronald Capelle), Steven de la Rambelje, Valerio Vers, Afendy Roehoeputij (75 – Kevin Birahij), Dijmon Tewelde, Steven van Dongen, Robert Kosten en Jair Umarella (46 - Ruben Silva Lopez)