Slikkerveer met 4-0 onderuit bij XerxesDZB

Bekijk alle foto's van: 2013-11-03 XerxesDZB 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 03-11-2013

Na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tegen XerxesDZB moest scheidsrechter Straver al na 10 seconden weer affluiten. Donkere wolken hingen boven het Sportpark Faas Wilkens en daaruit kwam donder en bliksem, dus voor de veiligheid van alle betrokken werden de kleedkamers weer opgezocht. Twintig minuten later leek er weer gevoetbald te kunnen worden, maar door fikse regen- en hagelbuien was dat in de beginfase van de wedstrijd voor de spelers op het veld duidelijk geen pretje. Toch was de instelling aan beide kanten goed en gericht op het maken van doelpunten. De ploeg van trainer Richard Mank kreeg na elf minuten te maken met een fikse tegenvaller, want Roy Schep moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door Ruben Silva Lopez. Hierdoor keerde Hugo A-Tjak weer vanuit de aanval terug in de defensie. In de dertiende minuut was XerxesDZB in de aanval op de linkerflank en was het in eerste instantie buitenspel, maar de scheidsrechter had helemaal geen oog voor zijn assistent en liet zodoende doorspelen. In het vervolg van de aanval werd een overtreding gemaakt, van waaruit XerxesDZB op een 1-0 voorsprong kwam. De lange Kai Fens kon vrij inkoppen in het hart van de aanval. Twee minuten later kreeg Slikkerveer al een aantal kansen op weer op gelijke hoogte te komen. Robert Kosten werd tot tweemaal toe diep gestuurd. De eerste keer werd voorlangs geschoten en de tweede kans ging ook verkeken, want de keeper van XerxesDZB hield de inzet van Kosten tegen. Het spel golfde in deze periode flink op en neer. In de 18e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, nadat uit een prima aanval op de rechterflank een voorzet bij de tweede paal kon worden binnen gekopt door Leonardo da Pina. In deze periode werd XerxesDZB sterker en had Mitchel van der Spoel het geluk dat een inzet via de kruising weer terug het veld in spatte en ging een schot van dichtbij heel ver en hoog over het doel heen, waardoor de stand 2-0 bleef. In het laatste kwartier van de eerste helft nam Slikkerveer het initiatief weer over en had het zeker de aansluitingstreffer kunnen aantekenen. Eerst zag Robert Kosten zijn inzet tegen de keeper naast het doel gaan en kopte Daan Koekebakcer uit de rebound van de hoekschop die volgde in het zijnet.
In de tweede helft startte XerxesDZB beter dan Slikkerveer. Het kreeg meteen al wat kansen, maar Mitchel van der Spoel leek in deze periode even onklopbaar, nadat het bekende engeltje op de lat hem tot tweemaal toe van dienst was geweest bij een vrije trap van XerxesDZB. In het vervolg bleef de thuisploeg kansen creëren, maar ook missen. Dit zorgde bij Slikkerveer weer voor een stukje geloof in een goed resultaat en de tegenstander werd langzaam maar zeker weer wat teruggedrongen. Een vrije trap van Steven van Dongen werd vlak voor het doel door Robert Kosten naast de verkeerde kant van de paal geschoten. Ook de ingevallen Mark Offerman, die het centrum van de aanval werd geposteerd, zag zijn inzet via de voet van de keeper gered worden. Ondanks verwoedde pogingen om uitgespeelde aanvallen op de grasmat te brengen lukte het Slikkerveer niet meer om het geluk te keren, ook al werd er steeds meer risico genomen. In de omschakeling kon XerxesDZB in de laatste zeven minuten nog tweemaal profiteren. In de 83-ste minuut kon de nog geen minuut op het veld staande Robin Pauptit de 3-0 aantekenen. Ook hier leek het buitenspel te zijn, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. In de 89-ste minuut maakte Rowan Zechiel van dichtbij de 4-0 en bepaalde daarmee de eindstand. Hierdoor viel de nederlaag voor Slikkerveer enigszins geflatteerd uit, maar was deze gezien het spelbeeld terecht. Komende zondag 10 november speelt Slikkerveer weer een uitwedstrijd. Om 14.00 uur wordt dan in Spijkenisse aangetreden tegen SCO ´63.

Opstelling:
Mitchel van de Spoel, Roy Schep (11 – Ruben Silva Lopez), Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Kevin Birahij, Steven van Dongen, Casper Gerritse, Robert Kosten (68 – Mark Offerman) en Hugo A-Tjak.