Slikkerveer met 4-0 geflatteerd onderuit bij Groeneweg

Geplaatst op: 19-01-2014

In de eerste wedstrijd na de winterstop werd de return gespeeld tegen vv Groeneweg in Zevenhuizen. Trainer Richard Mank kon niet beschikken over de geschorste Hugo A-Tjak en Steven de la Rambelje en de geblesseerde Kevin Birahij en Ronald Capelle.
In de openingsfase van het duel was de eerste kans voor de thuisploeg, maar de vrije trap van redelijke verre afstand werd een meter of twee over het doel van Mitchel van der Spoel geschoten. Daarna kreeg Casper Gerritse twee kleine kansjes maar was de verdediging van Groeneweg alert. In de 16e minuut was het ineens raak. Een voorzet van de rechterkant werd in het centrum goed geraakt door Erwin Hof. Via zijn scheenbeen verdween de bal buiten bereik van Mitchel van der Spoel in het net: 1-0. Drie minuten later had het gelijk moeten staan, want Steven van Dongen werd via een aanval over meerdere schijven perfect gelanceerd door het centrum, maar oog in oog met de doelman van Groeneweg plukte de keeper de bal van zijn schoenen af. Slikkerveer bleef daarna de aanval zoeken. In de 26-ste minuut kopte Roy Schep al vallend een vrije trap van Steven van Dongen maar net over de lat. Vier minuten later kreeg Schep onfortuinlijk de bal van heel dichtbij hard tegen zijn elleboog en legde scheidsrechter Mourabit de bal onverbiddelijk op de stip. Dit buitenkansje werd benut door Maurice Eckhardt: 2-0. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Slikkerveer nog een aantal kansjes uit hoekschoppen, maar stond doelman Hoogeveen steeds goed opgesteld. Zodoende bleef het 2-0 bij de rust.

In de tweede helft bleef Slikkerveer de aanval zoeken en kon de thuisploeg daardoor op de counter spelen. In de eerste minuut was Johan van Wijk dichtbij een treffer, maar de strakke voorzet van Afendy Roehoeputij werd eerder gepakt door de doelman van Groeneweg dan Van Wijk erbij kon komen. In de 52-ste minuut schoot Casper Gerritse vanaf de rand van de zestien net over het doel en weer twee minuten later zag Ruben Silva Lopez zijn inzet door een verdediger net over het doel gekopt worden. Ondanks dat Slikkerveer veelal in de aanval was zag Groeneweg kans om er zo af en toe snel uit te komen. In de 55-ste minuut werd het meteen al afgestraft. Maurice Eckhardt kreeg de bal precies voldoende aangespeeld om met zijn tenen de bal in het doel te tikken voordat Mitchel van der Spoel er bij kon komen: 3-0. Ondanks de schier onoverbrugbare achterstand bleef de ploeg van trainer Richard Mank de aanval zoeken. Een voorzet van Steven van Dongen werd door Casper Gerritse via een verdediger naast gekopt. Daarna volgden er nog schoten van afstand van Johan van Wijk en Ruben Silva Lopez, maar deze waren niet gevaarlijk genoeg om de keeper te verrassen. Groeneweg daarentegen had weinig kansen nodig om tot score te komen. In de 80-ste minuut was het wederom Maurice Eckhardt, die dit keer koppend bij de tweede paal binnenwerkte: 4-0. In de 82-ste minuut was Steven van Dongen wederom dichtbij een treffer, maar spatte zijn vrije trap op de lat terug het veld in. Ondanks alle inzet van Slikkerveer werd dat deze wedstrijd niet beloond met een treffer. Het bleef bij 4-0 voor Groeneweg, dat daarmee verdiend gewonnen had door de kansen veel effectiever te benutten. Komende zondag 26 januari speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen OVV.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Stefan van Buuren, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Kenji Nakano (65 – Robert Kosten), Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez, Casper Gerritse en Johan van Wijk.