Slikkerveer met 2-3 onderuit tegen OVV

1-0
Bekijk alle foto's van: 2014-01-26 Slikkerveer 1 - OVV 1>

Geplaatst op: 26-01-2014

In de eerste thuiswedstrijd na de winterstop nam Slikkerveer het op tegen OVV uit Oostvoorne. Na een matige eerste helft werden er na de thee flink wat treffers op het scorebord gezet. Slikkerveer bleef echter steken op een 2-3 nederlaag en blijft in de onderste regionen op de ranglijst staan.

Direct al in de openingsfase van het duel kreeg Slikkerveer een aantal kansen. Johan van Wijk was al in de derde minuut dichtbij een treffer, maar op miraculeuze wijze wisten een verdediger en de doelman van OVV een doelpunt te voorkomen. Ook OVV kreeg daarna een grote kans. De kopbal van Ferry van der Spuij werd door Mitchel van der Spoel prima uit de linkerbovenhoek getikt. Daarna bleven beide teams de weg naar het doel zoeken. In de 27-ste minuut leek Casper Gerritse de score te openen. Een prima voorzet vanaf de rechterflank van Steven van Dongen werd van dichtbij echter naast de verkeerde kant van de paal afgevuurd. In het laatste kwartier voor rust kreeg Casper Gerritse nog tweemaal een kans om vlak voor het doel binnen te werken, maar het lukte niet. Ook OVV kreeg voor de rust nog een tweetal kansjes, maar daar stond het vizier ook nog niet op scherp. Hierdoor bleef het 0-0 tot aan de pauze.

In de tweede helft kwam Slikkerveer slecht uit de startblokken. Tom Klaassen werd in de eerste minuut na rust op rechts in de diepte gestuurd en faalde niet in de afwerking: 0-1. Ook daarna bleef OVV kansen creëren, maar gelukkig voor Slikkerveer ook vermorsen.  Mitchel van der Spoel hield op dat moment Slikkerveer in de race met een aantal prima reddingen. In de 81-ste minuut was hij echter kansloos op een aanval door het centrum. Dick Tijdeman lanceerde Danny van der Spuij, die zich niet bedacht en hard langs Van der Spoel binnen schoot: 0-2. Een minuut later had Slikkerveer echter de aansluitingstreffer al weer op het scorebord gebracht. Casper Gerritse werd in de zestien onreglementair gestuit en faalde zelf niet vanaf de penaltystip: 1-2. Helaas voor de ploeg van trainer Richard Mank kon daar niet al te lang van geprofiteerd worden, want in de 84-ste minuut zette Tom Klaassen vanaf de rechterflank OVV weer op een 1-3 voorsprong. De treffer kwam pas in de rebound tot stand, want in eerste instantie redde Mitchel van der Spoel nog op de lage inzet. Twee minuten later moest OVV met tien spelers verder toen Ferry van der Spuij tegen zijn tweede gele kaart en dus rood opliep. Slikkerveer probeerde daarna nog alles op alles te zetten om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Vier minuten voor tijd kopte Robert Kosten een vrije trap van Steven van Dongen bij de tweede paal keurig indraaiend bij de eerste paal binnen: 2-3. In blessuretijd kopte daarna Casper Gerritse zelfs nog een keer op de lat, maar lukte het Slikkerveer niet om een gelijkspel eruit te slepen. OVV was uiteindelijk het meest trefzeker gebleken en won zodoende met 2-3. Aanstaande zondag 2 februari speelt Slikkerveer om 14.00 uur in H.I. Ambacht uit tegen koploper IFC.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen (70 – Robert Kosten), Kenji Nakano, Steven van Dongen, Casper Gerritse, Johan van Wijk (46 – Ruben Silva Lopez) en Hugo A-Tjak.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x