Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Slikkerveer met 2-3 kopje onder tegen Gouda

Bekijk alle foto's van: 2015-12-06 Slikkerveer - Gouda>

Geplaatst op: 06-12-2015

Slikkerveer opende op het eigen sportpark het Reijerpark goed in het duel tegen het laaggeklasseerde Gouda. In de tweede minuut schoot Jair Umarella al op doel, maar doelman Perpetua Alvino pakte de bal. Twee minuten later schoot Steven van Dongen vanaf de linkerkant hard bij de eerste paal, maar ook dit keer stond de Goudse doelman goed opgesteld. In de zevende minuut was het Romano Niamut, die meer uit zijn kans voor doel had kunnen halen, maar schoot te zacht in. In de zestiende minuut lag de bal er plots zomaar aan de andere kant wel meteen in. Valerio Vers verspeelde de bal bij het uitverdedigen, waarna Othman Benjaafar de bal van buiten de zestien over Mitchel van der Spoel heen lobte: 0-1. In de 25-ste minuut had Jair Umarella de gelijkmaker op zijn schoen, maar op goed aangegeven van Robert Kosten schoot hij tegen de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak. Dit keer was het Steven van Dongen die diep werd gestuurd en oog in oog met de doelman twijfelde hij niet en schoot de bal hard en zuiver in de verre hoek binnen: 1-1. Slikkerveer leek op weg om het initiatief in de wedstrijd weer over te nemen, maar nog geen minuut later kwam het al met tien spelers te staan, na een tweede gele kaart voor Steven de la Rambelje, die zodoende met rood kon vertrekken. Uit de vrije trap die volgde werd vrij voor het doel eenvoudig binnen geschoten door Joeri Terlouw, die daarmee Gouda weer op voorsprong zette: 1-2. Slikkerveer probeerde voor de rust nog wel weer de achterstand ongedaan te maken, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.

In de tweede helft kwam Slikkerveer ook meteen weer goed uit de startblokken. Een vrij trap van Steven van Dongen werd goed ingekopt door Kenchi Orcadio, maar de bal verdween rakelings over de lat. Bouazzati kon een paar minuten later vanuit het centrum alleen op Mitchel van der Spoel afgaan, maar met de voeten kon redding worden gebracht. In de 53-ste minuut zette Valerio Vers goed door op de linkerflank en was de pass op Steven van Dongen op maat, waarna laatstgenoemde de bal in de touwen joeg: 2-2. Het tij leek op dat moment weer te keren in het voordeel van Slikkerveer. Een mooi opgezette aanval via Jason van den Berg vanaf de rechterflank kreeg in de zestien een fraai vervolg met een een-tweetje tussen Steven van Dongen en Hugo A-Tjak, waarna Van Dongen echter over het doel schoot. Ondanks de numerieke meerderheid speelde Gouda op de counter. In de 66-ste minuut viel een lange pass van achteruit precies goed bij Bouazzati, die zijn tegenstander slim uitkapte en de bal beheerst kon binnenschieten: 2-3. Slikkerveer moest weer van voren af aan beginnen. In de 73-ste minuut schoot Afendy Roehoeputij op aangeven van Romano Niamut hard over. Vijf minuten voor tijd leek Afendy Roehoeputij met de bal de zestien in te gaan, maar werd daarbij gemangeld door drie spelers van Gouda, waarna een opstootje op het veld volgde. De niet best leidende scheidsrechter Post gaf daarna aan Mohammed Talhi van Gouda en Afendy Roehoeputij van Slikkerveer een direct rode kaart, waardoor Slikkerveer met een negental op het veld kwam te staan. In het slot van de wedstrijd was er nog een grote kans voor Steven van Dongen om in de tweede minuut van de blessuretijd de gelijkmaker binnen te schieten. Op aangeven van Damion Janssen werd hij vrij voor het doel gezet, maar de kracht om hard te schieten was op, waarna de doelman van Gouda de bal kon oppakken. Het bleef zodoende bij de 2-3 eindstand, die teleurstellend was. Komende zondag 13 december speelt Slikkerveer om 14.00 uur in Oudewater tegen UNIO.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Valerio Vers (69 – Damion Janssen), Romano Niamut (80 – Ronald Capelle), Afendy Roehoeputij, Steven van Dongen, Jair Umarella (36 – Kenchi Orcadio), Robert Kosten en Jason van den Berg.