Slikkerveer met 2-1 onderuit bij OHVV

1-0
Bekijk alle foto's van: 2014-03-02 OHVV 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 02-03-2014

In het duel in Oudenhoorn startte de ploeg van trainer Richard Mank met wat mutaties in de opstelling tegen OHVV. Zo maakte in de basis A-junior Romano Niamut zijn debuut. Op een slecht veld en met harde zijwind was het moeilijk voetballen. De thuisploeg speelde dan ook vooral met de lange bal naar voren en kreeg daar in de openingsfase ook al een paar mogelijkheden. Ook Slikkerveer probeerde het met lange ballen naar voren, maar de kopsterke verdediging van OHVV had daar niet zoveel moeite mee. In de 25-ste minuut kwam OHVV bij de eerste echte kans in de wedstrijd ook meteen op voorsprong. Thomas Biesheuvel benutte zijn snelheid en gleed langs de Slikkerveerse defensie om vervolgens ook Mitchel van der Spoel kansloos te laten door de bal in de uiterste verre hoek binnen te laten vallen: 1-0. In de 32-ste minuut konden de supporters van Slikkerveer juichen. Romano Niamut kreeg de bal goed aangespeeld van Kenji Nakano en haalde verrassend uit met een schot in de verre hoek. De doelman van OHVV redde in eerste instantie nog, maar Steven van Dongen stond op tijd op juiste plek om de bal binnen te tikken: 1-1. In het verder matige duel kwam OHVV vier minuten voor de rust op voorsprong. Helaas had scheidsrechter Vogelenzang niet gezien dat de bal al de achterlijn gepasseerd was voordat OHVV de laatste van vier kansen op rij wist te benutten. Waar Slikkerveer dacht aan een achterbal daar ramde Wesley Meuldijk van dichtbij de bal in de touwen voor OHVV: 2-1. Dat bleef zo tot aan de rust.

Na de thee tapte Slikkerveer uit een aanvallender vaatje en kreeg het flink wat kansen om de gelijkmaker aan te tekenen, maar niets leek te lukken. Een goede aanval via Casper Gerritse en Hugo A-Tjak werd door Jair Umarella van dichtbij net over het doel geschoten. Uit een hoekschop van Steven van Dongen kopte Mark Offerman niet goed in, waardoor de bal over het doel ging. Na een uur spelen dacht Mike van Dongen de bal hard binnen te kunnen schieten, maar zat er net nog een hoofd van een verdediger tussen, die de bal over de lat liet belanden. Vrije trappen van Steven van Dongen zorgden ook niet voor het gewenste gevaar. Slikkerveer bleef het proberen en de aanval zoeken. Het nam daarbij achterin ook steeds meer risico, waardoor OHVV met snelle counters zo af en toe ook nog gevaar probeerden te stichten. Zo dacht Wesley Meuldijk keeper Mitchel van der Spoel te kunnen verschalken met een lob, maar de bal ging over het doel. Zo´n kwartier voor tijd leek het doelpunt toch nog te gaan vallen. Eerst zag Johan van Wijk zijn kopbal voorlangs over de achterlijn verdwijnen en kopte Casper Gerritsen de bal ook maar net over. Johan en Casper kregen daarna ook kansjes om tot scoren te komen. Casper Gerritse was daarbij het dichtste bij, maar zijn schot in de 81-ste minuut werd goed gered door de doelman van OHVV. Het bleef bij de 2-1 stand waardoor Slikkerveer op de ranglijst van plaats wisselt met OHVV en inmiddels is afgezakt naar de elfde plaats. Komende zondag 9 maart wordt om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark aangetreden tegen Ommoord.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Kenji Nakano (58 – Steven de la Rambelje), Mike van Dongen, Kevin Birahij (46 – Casper Gerritse), Romano Niamut, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez (71 – Johan van Wijk), Hugo A-Tjak en Jair Umarella.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x