Slikkerveer met 2-0 onderuit bij RVC ‘33

Bekijk alle foto's van: 2016-03-20 RVC ‘33 - Slikkerveer>

Geplaatst op: 20-03-2016

In Reeuwijk opende Slikkerveer het duel tegen middenmotor RVC ’33 moeizaam. De eerste kans was er nog wel voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers. In de derde minuut schoot Romano Niamut van ver hard op doel, maar door de zwabber in de bal kon doelman Van Leeuwen de bal nog maar net op tijd wegslaan. Daarna kwam Slikkerveer enigszins onder druk te staan door de wind, maar ook het opportunisme van de thuisploeg. In de tiende minuut kreeg de Slikkerveer-defensie een lange hoge bal niet goed weg en Erik van Zoest kon de bal op een presenteerblaadje in de hoek prikken: 1-0. Daarna probeerde Slikkerveer meteen wel weer de aanval te zoeken. Zo verdween een minuut later een schot van Damion Janssen in de handen van Van Leeuwen, maar Slikkerveer had het vooral moeilijk met zichzelf op een hard grasveld om de bal goed in de ploeg te houden. In de 17e minuut verijdelde Mitchel van der Spoel een hard schot van dichtbij van Jelle van der Poel na slecht wegwerken van de verdediging. In de 21-ste minuut had Wesley Oorschot de gelijkmaker op zijn schoen. Een prima pass van Jason van den Berg op Wesley Oorschot in het centrum van de aanval werd goed op waarde ingeschat, maar de uit balans gebrachte Oorschot schoot tegen de keeper op. Vier minuten later hield Mitchel van der Spoel zijn ploeg ook weer op de been nadat Thomas van der Poel alleen voor hem stond en de bal met een reflex naast tikte. Uit de hoekschop die volgde leek de bal in eerste instantie te worden weggewerkt, maar viel de bal voor de voeten van Frank Stolwijk, die met een fraaie volley in de verre hoek binnenschoot: 2-0. In het resterende deel van de eerste helft werd er hard gewerkt, golfde het spel aardig op en neer, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Al in de blessuretijd belande een als voorzet bedoeld schot van Vincent de Jong nog wel op de lat van RVC ’33 nadat keeper Van Leeuwen de bal over tikte. Het bleef bij de 2-0 tot aan de rust.

Na de thee bleef het spel over en weer golven, maar was de passing meestal maar matig, waardoor de stand op het scorebord niet veranderde. Een afstandsschot van Hugo A-Tjak ging maar net naast en een kopbal van Kenchi Orcadio uit een vrije trap van Romano Niamut werd al vallend gepakt door doelman Van Leeuwen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Slikkerveer plots nog een paar echte kansen. In de 86-ste minuut passeerde Ruben Silva Lopez zijn tegenstander in de zestien en schoot hard op doel, maar Van Leeuwen hield de bal knap tegen. Een minuut later stond Ronald Capelle oog in oog met de Reeuwijkse doelman, maar schoot van dichtbij hard tegen hem aan, waardoor de bal er weer niet in ging. Ondanks de vele minuten blessuretijd die de goed leidende scheidsrechter Voogt bijtelde wist Slikkerveer niet meer tot scoren te komen. Zelfs een verdiende eretreffer zat er niet in. Komend weekend is Slikkerveer vrij. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 3 april om 14.00 uur thuis tegen koploper OVV.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Steven de la Rambelje (55 - Jair Umarella), Vincent de Jong, Kenchi Orcadio (79 - Jelle van der Padt), Valerio Vers (68 - Ronald Capelle), Damion Janssen, Romano Niamut, Jason van den Berg, Wesley Oorschot en Ruben Silva Lopez.