Slikkerveer met 1-4 onderuit tegen Rijsoord

Geplaatst op: 09-08-2017

De eerste wedstrijd in de strijd om het Ridderkerk Toernooi tussen Slikkerveer en gastheer Rijsoord was het twee niveau’s hoger uitkomende Rijsoord een maatje te groot voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers.

Al in de 8-ste minuut zette Zepp Jacobs de ‘thuisclub’ al op een 0-1 voorsprong. In de 17e minuut tikte Siebren Hoekstra na een vlotte aanval over meerdere schijven eenvoudig de 0-2 binnen. Slikkerveer zorgde bij de eerste beste goede aanval meteen voor de aansluitingstreffer. In de 23-ste minuut nam Steven van Dongen een corner vanaf de linkerkant, kopte Cas Leenders de bal vanaf de tweede paal terug naar de eerste en op de doellijn duwde Rivaldo Rodrigues de bal binnen: 1-2. Na het mindere begin kwam daarna Slikkerveer wat meer in de wedstrijd en was het op zoek om voor rust nog de gelijkmaker aan te tekenen. Een eerste schot van Damion Janssen werd gepakt door de Rijsoordse goalie, maar die was kansloos op de inzet van Rivaldo Rodrigues in de 36-ste minuut. Dwars door het centrum stoomde hij op Jordi Lingen af, maar schoot net langs de verkeerde kant van de paal naast. De 1-2 werd zodoende ook de ruststand.

Na de thee bleef het spel zich voornamelijk op het middenveld afspelen en bediende beide ploegen zich van schoten van afstand. De Japanse middenvelder van Rijsoord Yuki Hosaka schoot tweemaal hard op doel, maar Mitchel van der Spoel kon de bal beide keren wegstompen. Steven van Dongen zag zijn lage inzet op Jordi Lingen ook in tweede instantie pas gepakt. Een schot van Damion Janssen ging naast. Negen minuten voor tijd strafte Khalid Rahli geklungel in de Slikkerveerse defensie af. Bij het uitverdedigen werd de bal eenvoudig bij Rahli in de  voeten geschoven en die liet zich dat buitenkansje smaken door van dichtbij binnen te schieten. Twee minuten voor tijd werd Ibrahim El Koubai onderuit gegleden in de zestien bij de achterlijn, waarna Ard Hartman vanaf elf meter via de paal hard en hoog binnenschoot. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-4 en staat Rijsoord komende zaterdag om 14.30 uur in de finale en speelt Slikkerveer om 12.00 uur in de strijd om de derde en vierde plaats.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Steven de la Rambelje, Cas Leenders, Kenchi Orcadio (46 – Iwan Tewelde), Rene Beute (46 – Rick Drenth), Damion Janssen (77 – Ricardo Ottevanger), Robert Kosten (73 – Casper Gerritse), Steven van Dongen, Joery Josee (46 – Dijmon Tewelde), Wouter Outmans en Rivaldo Rodrigues (46 - Jair Umarella).