Slikkerveer loopt verder uit na 0-1 winst bij RCD

Bekijk alle foto's van: 2017-03-19 RCD - Slikkerveer>

Geplaatst op: 19-03-2017

Op zondag 19 maart speelde Slikkerveer de belangrijke uitwedstrijd tegen RCD in Dordrecht op Sportpark Krommendijk naast het stadion van Fc Dordrecht. Het duel stond flink onder druk door de sterke wind, die in de lengte van het veld stond. Met de wind in de rug zette Slikkerveer meteen druk op de verdediging van RCD. Waar het in de openingsfase steeds speldenprikken waren, daar was het in de 17e minuut meteen raak. Steven van Dongen stoomde op door het centrum van de aanval en omspeelde een aantal tegenstanders. In de punt van de aanval was hij eerder bij de bal dan de defensie en priemde de bal beheerste in de hoek: 0-1. Vanaf dat moment bleef de ploeg van trainer Danny Wijnstekers de weg naar het doel zoeken. Steven van Dongen schoot tweemaal net naast en Casper Gerritse lobte net op de lat, nadat hij de bal goed had onderschept. In de 27-ste minuut kopte Casper Gerritse de bal net naast en zag Ruben Silva Lopez zijn schot op doel tegen gehouden door de Dordtse goalie. Daarna volgde er voor de rust nog kansen voor Romano Niamut, die een vrije trap gepakt zag worden door de doelman, Steven van Dongen schoot een vrije trap op de lat en het schot van Ruben Silva Lopez werd ook maar ternauwernood tegen gehouden. De thuisclub was met wind tegen niet bij machte om het de Slikkerveerse defensie echt lastig te maken. Toch bleef het bij de 0-1 bij rust.

Na de pauze was Slikkerveer meteen dichtbij een tweede treffer. Een voorzet vanaf de rechterflank van Rick Drenth werd goed ingekopt door Casper Gerritse en nog aangeraakt door Ruben Silva Lopez. Een verdediger op de doellijn haalde de bal die over de lijn leek te gaan nog net op tijd weg. In de 52-ste minuut werd Rick Drenth door Steven van Dongen gelanceerd op rechts. Oog in oog met de doelman werd de bal echter naast de verkeerde kant van de paal in het zijnet geschoten. In de 63-ste minuut kon de eerste kans en meteen een grote voor RCD worden genoteerd. Een hoge bal in de zestien, die voor de voeten viel van Koen Willemsen, maar gelukkig voor Slikkerveer werd de bal van dichtbij over het doel geschoten. Daarna werd het voor Slikkerveer een moeilijk laatste kwartier, waarin RCD opportunistischer ging voetballen en veelvuldig de hoge en lange bal ging hanteren. Zelf kwam Slikkerveer er tussendoor ook nog wel een paar keer goed uit. In de 72-ste minuut bereikte een corner van Steven van Dongen het hoofd van Cas Leenders, maar de doelman van RCD kon net op tijd redding brengen. In de blessuretijd kreeg Damion Janssen zijn tweede gele kaart en mocht voortijd vertrekken. Gescoord werd er niet meer, waardoor Slikkerveer een belangrijke 0-1 overwinning behaalde. Op de ranglijst heeft Slikkerveer nu acht punten voorsprong op de nummer twee WCR. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen Reijerpark tegen het Schiedamse Hermes DVS.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde (35 – Dijmon Tewelde), Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Damion Janssen, Romano Niamut, Steven van Dongen, Rick Drenth (92 – Steven de la Rambelje), Casper Gerritse en Ruben Silva Lopez (70 – Robert Kosten).