Slikkerveer krijgt loon naar werken: 2-2 bij VFC

1-0
Bekijk alle foto's van: 2018-03-18 VFC - Slikkerveer>

Geplaatst op: 18-03-2018

In Vlaardingen speelde Slikkerveer een lastig uitduel tegen VFC. Lastig vanwege het feit dat trainer Danny Wijnstekers zo’n elftal spelers mistte, de temperatuur rond het vriespunt lag en de harde wind ervoor zorgde dat de gevoelstemperatuur rond de tien graden onder nul lag. In de eerste helft was dat goed te merken op het veld. Het duel verliep stroef aan beide kanten en door de wind werd vooral de lang bal gehanteerd. Na een paar halve kansjes kon pas in de 22-ste minuut de eerste kans van de wedstrijd worden genoteerd. Robert Kosten kopte een corner van Rene Beute net voorbij de tweede paal in het zijnet. Precies na een half uur spelen nam VFC een corner en dat was meteen raak. Paul van der Slot kopte hard binnen: 1-0. In de 34-ste minuut moest aanvoerder Steven van Dongen geblesseerd het veld verlaten. Chevillio Halden kwam voor hem het veld in. Voor rust golfde het spel wel over en weer, maar waren er voor beide doelen geen echte kansen te noteren.

Na de rust zocht Raymond Smit een plaatsje in de voorhoede ten koste van Dion Groenenboom. Na twee minuten spelen kreeg Raymond Smit een vrije trap van Rene Beute precies goed op het hoofd en knikte de bal bijna binnen. Keeper Ketting van VFC kon zich echter nog strekken om de bal naast te tikken. Vijf minuten later bracht Aaron Plaizier Robert Kosten in stelling, maar het lukte hem niet om de bal uit de lucht goed te raken. Ondanks de wind tegen bleef Slikkerveer in deze periode goed drukken op de defensie van VFC. In de 59-ste minuut werd Chevillio Halden op maat bediend door Aaron Plaizier, maar zijn schot werd geblokkeerd door een verdediger. In 62-ste minuut kreeg VFC de bal op een presenteerblaadje aangeleverd nadat twee Slikkerveerders in de defensie de bal tegen elkaar opschoten. Nick Versteege ging er als derde met de bal vandoor richting Mitchel van der Spoel en verschalkte hem met een schot langs de Slikkerveerse goalie: 2-0. Twee minuten later kreeg Slikkerveer weer een kans om tot scoren te komen. Een voorzet van Jesse Ringlever werd ingekopt door Raymond Smit, maar helaas precies in de handen van goalie. In de 73-ste zette Slikkerveer een brede aanval op. Via Ronald Capelle ging de bal rond naar Robert Kosten en Raymond Smit om vervolgens te eindigen bij Chevillio Halden, die de bal hard op doel schoot, maar keeper Ketting wist de bal knap te stoppen. Twee minuten later stoomde Ronald Capelle weer op langs de linkerflank om alleen ten koste van een penalty te worden afgestopt. Aaron Plaizier zette zich achter de bal en scoorde daarmee zijn eerste treffer in het eerste elftal van Slikkerveer: 2-1. Tien minuten voor tijd kon de verdiende gelijkmaker aangetekend worden. Een corner van de rechterflank leek half afgeslagen te worden, maar op de rand van de zestien stond Jeroen Capelle, die de bal beheerst door de defensie in de touwen liet ploffen. In het slot van het duel kon het nog beide kanten op vallen, maar gescoord werd er niet meer. Het bleef zodoende 2-2. Ondanks het puntje in Vlaardingen zakt Slikkerveer op de ranglijst naar de laatste plaats doordat de concurrentie wel wist te winnen. Komende zondag 25 maart speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen TOGB.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Danny Rijnberk, Jesse Ringlever, Jeroen Capelle, Ronald Capelle, Aaron Plaizier, Rene Beute, Steven van Dongen (34 – Chevillio Halden), Dion Groenenboom (46 – Raymond Smit) en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x