Slikkerveer krijgt een punt te weinig bij VFC

1-0
Bekijk alle foto's van: 2015-10-11 VFC - Slikkerveer>

Geplaatst op: 11-10-2015

Slikkerveer begon het duel in Vlaardingen tegen VFC goed. Meteen al in de eerste minuut was er een schot van Steven van Dongen op doel, maar keeper Van Willigen pakte de bal. Twee minuten later probeerde Steven van Dongen het opnieuw, maar ging de bal dit keer over het doel. Slikkerveer bleef vroeg storen en zette de thuisclub onder druk. In de negende minuut schoot Jason van den Berg hard op doel, maar het werd een afzwaaier. Drie minuten later zette Vincent de Jong prima voor vanaf de rechterflank, maar werd de bal op een haar gemist door Jair Umarella en de achter hem staande Afendy Roehoeputij was te verrast om op doel te schieten. In de 17e minuut werd Robert Kosten op maat bediend met een voorzet van Jason van den Berg. Bij de tweede paal haalde hij hard uit, maar doelman Van Willigen redde met de voeten, waardoor een reeks kansjes onbenut bleven. Daarna kwam er een periode, waarin ook de thuisploeg diverse kansen op rij kreeg. Met name aanvoerder Siegersma was daarbij betrokken, maar zijn vizier stond niet secuur en anders was daar altijd nog Mitchel van der Spoel, die de bal tegenhield. Na een half uur spelen was het Slikkerveer dat weer over meerdere schijven een aanval opzette. Jason van den Berg speelde Steven van Dongen aan in het centrum van de aanval en die schoot hard en laag in de benedenhoek: 0-1. Daarna probeerde de thuisploeg voor de rust de achterstand nog ongedaan te maken. De defensie van Slikkerveer leek daar in te slagen, totdat in de tweede minuut van de blessuretijd een bal door het centrum niet goed meer kon worden verdedigd en Mark van der Slot de bal langs Mitchel van der Spoel tussen de palen kon priemen: 1-1. Dat werd ook meteen de ruststand.

Na de thee bleef het aanvallende spel over en weer gaan. In de 57-ste minuut stuurde Roy van de Graaf vanaf de middenlijn zijn medespeler Justin van Mullem diep. Met een beheerst schot in de rechter bovenhoek kwam VFC op een 2-1 voorsprong. Vijf minuten later leek Slikkerveer op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Steven van Dongen verdween via de onderkant van de lat achter de doellijn, maar stuitte ook weer meteen het veld in. De verder goed leidende scheidsrechter De Groot was dit ontgaan en liet doorspelen. In het restant van de tweede helft kreeg Slikkerveer echter nog maar een paar kansjes. Zo werd in de 80-ste minuut nog een schot van Jason van den Berg net naast getikt door doelman Van Willigen. In de 90-ste minuut kreeg Justin van Mullem nog een rode kaart van scheidsrechter De Groot, maar het numerieke voordeel kon in de slotfase ook niet meer benut worden. Het bleef bij de 2-1 stand, waarmee de ploeg van trainer Danny Wijnstekers eigenlijk een puntje te weinig kreeg. Komende zondag wordt om 14.00 uur uit gespeeld bij Groeneweg in Zevenhuizen.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Romano Niamut, Delano Zeij (46 – Damion Janssen), Valerio Vers, Afendy Roehoeputij, Jair Umarella (67 – Hugo A-Tjak), Steven van Dongen, Jason van den Berg en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x