Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Slikkerveer kan muur XerxesDZB niet slechten

1-0
Bekijk alle foto's van: 2015-11-15 Slikkerveer - XerxesDZB>

Geplaatst op: 15-11-2015

Vanaf de start van het duel tussen Slikkerveer en het Rotterdamse XerxesDZB regende het op het sportpark het Reijerpark en stond een felle wind dwars over het veld. Na het eerste kwartier van de wedstrijd was de tactiek wel duidelijk. XerxesDZB kwam voor minimaal een puntje en verdedigde en mass. Slikkerveer probeerde de bal goed rond te laten gaan in de hoop zo een opening te kunnen creëren, maar dat ging maar moeizaam. In de negende minuut kwam Jason van den Berg net iets tekort op een lange bal van Valerio Vers van achteruit. In de 21-ste minuut schoot Damion Janssen vanaf de rand van de zestien voorlangs. Twee minuten later verdween een vrije trap van Steven van Dongen net over en naast het doel. In de 34-ste minuut kon ook de eerste aanval van XerxesDZB genoteerd worden, maar het afstandsschot van Khalid Guermat ging hoog over. Een minuut later maakte Damion Janssen op de middenlijn een overtreding, waarna scheidsrechter Mank aan Janssen voor de tweede keer deze middag een gele kaart voorhield en hij met rood mocht vertrekken. Slikkerveer kwam zodoende al vrij snel het in duel met tien tegen elf te staan. Desondanks bleef Slikkerveer het grootste deel van het balbezit houden, maar kon het geen kansen meer creëren.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Slikkerveer in balbezit en XerxesDZB achterover leunend en loerend op de counter. In de 50-ste minuut kwam een prima pass van Vincent de Jong van achteruit op maat bij Jason van den Berg terecht, die de bal via de borst meteen meenam en zichzelf daarmee vrij voor het doel zette. Helaas was het schot op doel niet hoog genoeg om de uitkomende keeper Frank van Baarle te verrassen. Slikkerveer bleef het daarna proberen met rondspelen en het zoeken naar een opening. In de 72-ste minuut onderschepte XerxesDZB een aanval van Slikkerveer en counterde direct over de rechtflank. Een voorzet bij de tweede paal werd door de 39-jarige Patrick Pot teruggekopt in de verre hoek: 0-1. Slikkerveer probeerde daarna direct de achterstand ongedaan te maken, maar een mooie aanval die volgde in de 75-ste minuut werd niet beloond met een treffer. Een voorzet van Jason van den Berg vanaf de linkerflank werd in het centrum goed teruggelegd door Jair Umarella op Afendy Roehoeputij, die hard en hoog op doel schoot, helaas iets te hoog. Daarna moest Slikkerveer meer risico gaan nemen en kwamen er ook nog wat kansjes voor de bezoekers, maar Patrick Werkhoven kwam niet echt meer in gevaar. In de slotfase kreeg Slikkerveer nog wel wat kansjes, maar scoorde het ook niet meer. Jair Umarella was nog tweemaal gevaarlijk in de zestien, maar Van Baarle hield zijn doel schoon. Het bleef zodoende bij de 0-1. Door deze nederlaag zakt Slikkerveer op de ranglijst naar de tiende positie.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Vincent de Jong, Hugo A-Tjak (77 – Wesley Oorschot), Steven de la Rambelje, Damion Janssen, Valerio Vers (46 – Delano Zeij), Afendy Roehoeputij, Romano Niamut, Steven van Dongen, Jason van den Berg en Robert Kosten (60 – Jair Umarella).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x