Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer JO13-1 bijna kampioen | sv Slikkerveer

Slikkerveer JO13-1 bijna kampioen

slikkerveer-jo13-1-bijna-kampioen

Geplaatst op: 15-03-2017

Slikkerveer Jo13-1 is bijna kampioen na winst in klassieker!

Zaterdag 11 maart 2017, een datum die al lange tijd rood omcirkeld was in de agenda van Slikkerveer Jo13-1. De wedstrijd tegen de enig overgebleven titelconcurrent (de Betrokken Spartaan Jo13-1) stond dan op het programma. Een klassieker! Een wedstrijd vol van spanning, strijd en passie! Een wedstrijd die uiteindelijk werd beslist in de absolute slotfase door een bizar "Jeroen Zoet momentje".

Een kleine terugblik... De competitieloting werd bekend en Hoofdtrainer Micha Voermans sprak direct van een loodzware competitie. Slikkerveer Jo13-1 was ingedeeld met 3 bekerpoule winnaars, 4 nummers 2, 2 nummers 3 en slechts 1 nummer 4. Vandaag de dag blijkt uit vele voorbeelden dat het ook een loodzware competitie blijkt te zijn, zo versloeg competitiegenoot VVOR in de MiniWorldCup 2e divisionist Feyenoord av en won de huidige hekkensluiter HOVDJSCR van 3de divisionist Oranje Wit in Dordrecht. In de KNVB beker is ook onze competitie hofleverancier in de 1/8 finale met maarliefst 3 teams, waarvan 2 nu doorgestroomd zijn naar de 1/4 finale!

Lange tijd gingen Slikkerveer en Betrokken Spartaan gelijk op deze competitie en andere teams verpeelde beetje bij beetje punten. De topduels met Nieuwerkerk Jo13-1 werden zowel thuis als uit met 3-0 gewonnen door Slikkerveer en daarmee werd de basis gelegd voor een stevige koppositie. Betrokken Spartaan ging lang mee, maar verspeelde in de laatste 2 duels zeer verassend 5 punten en stond juist daarom bij de start van deze kraker op een achterstand van 5 verliespunten t.o.v. Slikkerveer. De opdracht voor beide teams waren dus heel duidelijk. Betrokken Spartaan moest winnen om weer volledig mee te doen om te titel en Slikkerveer mocht niet verliezen om een mooie voorsprong vast te houden. Winst voor Slikkerveer betekende de definitieve nekslag en inprincipe de beslissing om het kampioenschap!

Het doel was duidelijk. Slikkerveer ging spelen om de titelrace. Iedereen moest topfit en scherp zijn, maar helaas wat lichte tegenslag. Zo was Noah de hele week ziek geweest, maar gelukkig wel optijd fit voor de wedstrijd. Dit gold echter niet voor Kevin die helaas met een blessure alsnog moest afhaken. Een week bleek te kort te zijn voor herstel.

Hoofdtrainer Micha Voermans en assistenten Quinten Bakker en Delano Zeij waren al 2 weken druk bezig geweest met het strijdplan, dat moest leiden tot de overwinning. Na de voorbereiding waren we er als team dan ook klaar voor. Gekozen werd voor een opstelling met Mitchell uit D2 in de basis, wat ten koste ging van 3 D1 spelers die plaats namen op de bank. Voor vele een verassing, maar voor ons als staf totaal niet. Voor ons telt maar één ding en dat is hoe we denken het beste resultaat als team te bereiken. Daarin voor ons van geen enkel belang of een speler in D1 of in D6 speelt, het gaat tenslotte om de kwaliteit van de speler die wij willen benutten voor het beste teamresultaat.

Slikkerveer begon sterk aan de wedstrijd en al binnen 5 minuten hadden we 3 goede mogelijkheden, waarbij een schot van Rick zo'n 5 meter van het doel over werd geschoten als grootste kans. Aan de andere kant volgde later een net zo grote kans waarbij Betrokken Spartaan schuin van de goal oog in oog kwamen met invalkeeper Jason. Dit leek de 0-1 te worden, maar door een goede redding gebeurde dit niet.

In het vervolg van de eerste helft golfde het spel wat op en neer, waarbij Slikkerveer wat meer aan de bal was en uiteindelijk op 1-0 voor kwam. Via Yassine kwam de bal terecht bij Sem aan de linkerkant die van dichtbij oog in oog voor de doelman kwam. De linksbenige aanvaller nam de bal aan en wist deze kans optimaal te verzilveren met een schot in de verre hoek! Dit betekende niet alleen de voorsprong, maar tevens het 100ste seizoensdoelpunt van de boys van Slikkerveer.

Erg lang kon Slikkerveer niet genieten van de voorsprong. Na even wat slap verdedigend werk en een overtreding lag de bal binnen een minuut na de voorsprong op de penaltystip... De strafschop werd goed ingeschoten door Betrokken Spartaan waarna de teams weer op gelijke hoogte stonden. In het restant van de eerste helft nog een goede kans van Slikkerveer. Jaimy schoot de bal net naast en een vrije trap van Sem ging net over. 1-1 bleek dan ook de ruststand.

Waar Slikkerveer in de eerste helft wat sterker was, werd Betrokken Spartaan in de 2de helft wat sterker. Slikkerveer leek meet last te hebben van de spanning en vergat een aantal momenten om te voetballen en bleek soms wat paniekerig. Uiteindelijk resulteerde dit in een mega kans voor Betrokken Spartaan, waarbij de aanvaller handig langs de verdediging kwam. Ook de keeper werd gepasseerd en dus leek de 1-2 eraan te komen met een leeg doel, echter bleek de paal op de goede plek te staan om alsnog redding te brengen!

Later brak ook Slikkerveer nog door. Ook Jaimy wist de keeper te passeren, maar kwam hierdoor in een moeilijke hoek, waardoor ook hij de paal op zijn weg vond. Een fantastische vrije trap voor Betrokken Spartaan werd nog uit de bovenhoek gehaald door Jason en zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Op dat moment hadden we er als trainers ook vrede mee, er was keihard gewerkt door de jongens en de wedstrijd had wel laten zien waarom deze 2 teams samen streden om het kampioenschap. De verschillen waren niet heel groot en de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. Echter... een gelijkspel zou het niet worden!

De absolute slotfase brak aan en in de laatste minuut van de wedstrijd zette Slikkerveer nog één keer aan. De bal werd diep gespeeld en kwam in het strafschopgebied van de tegenstander, waarna de grensrechter met zijn vlag begon te zwaaien en schreeuwen. De scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan en er was verder niks aan de hand. De boomlange centrale verdediger, die totaal niet onder druk stond werd echter zo afgeleid door zijn grensrechter waardoor hij dacht een vrije trap te krijgen. Hij legde de bal snel goed met zijn hand om een vrije trap te nemen op aangeven van zijn grensrechter, maar dit bleek een cruciale fout. Omdat de scheidsrechter niet had gefloten, kon deze niet anders dan de domme actie te bestraffen met een strafschop tegen wegens hands.

Door deze actie van de grensrechter was de speler in paniek geraakt, waardoor Danijal vanaf de stip een bijna zeker kampioenschap binnen kom schieten. Het duurde even door het tumult voordat deze genomen kon worden en onder immense druk schoot Danijal de bal binnen!!!

Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft Slikkerveer nu een voorsprong van 8 verliespunten en dat mogen ze nooit meer weggeven. Aan de jongens nu zaak om het zo snel mogelijk af te maken. Daarnaast hebben de jongens ook de 1/4 finale van de knvb beker gehaald en dus zullen we als trainers er alles aan doen om tot het laatste moment alles eruit te persen bij de spelers om dit unieke seizoen nog extra glans te kunnen geven met "de dubbel"


Uiteraard zijn wij als staf mega TROTS op deze groep jongens!!!

Voor foto's (met dank aan Ingrid) kijk op https://www.myalbum.com/album/KIJ7Iv7KDscoSliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x