Slikkerveer in laatste minuut met 0-1 onderuit tegen IFC

Bekijk alle foto's van: 2013-09-22 Slikkerveer 1 - IFC 1>

Geplaatst op: 22-09-2013

Als absolute titelkandidaat kwam IFC uit Hendrik Ido Ambacht naar sportpark het Reijerpark om aan te treden tegen Slikkerveer. Lange tijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en werd het een spannend duel. Pas in de allerlaatste minuut pakte IFC alsnog de volle winst.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Slikkerveer. In de zevende minuut kopte Casper Gerritse een voorzet van de linkerflank hard, maar recht in de handen van de keeper van IFC. Het duurde tot de 21-ste minuut voordat IFC ook een poging richting het doel van Mitchel van der Spoel afvuurde, maar de bal van Brian Leons ging ver naast. Twee minuten later kreeg Johan van Wijk een kopkans, maar hij kon de voorzet van Hugo A-Tjak niet voldoende richting meegegeven, waardoor de bal voorlangs ging. Ondertussen golfde het spel aardig op en neer, maar kon door beide teams de aanvallers niet in stelling gebracht worden. Uit een snelle counter van IFC werd Youri Rombouts teveel naar de zijkant gedreven door Mitchel van der Spoel om kansrijk binnen te werken. Zijn inzet werd op de doellijn eenvoudig weggewerkt door Steven de la Rambelje. In het laatste kwartier van de eerste helft probeerde IFC het nog met een paar schoten uit de tweede lijn, maar Mitchel van der Spoel stond steeds goed op zijn post.
In de tweede helft bleef het voor de neutrale toeschouwer een leuk en spannend duel om naar te kijken. Over en weer kwamen er wat kansjes, maar echt volledig uitgespeelde kansen waren er niet. Voor IFC schoot Danny Slingerland ruim naast het doel. Voor Slikkerveer zag Mike van Dongen een vrije trap goed gepakt worden door Niels Konijnenburg en kon Johan van Wijk ook Konijnenburg niet verrassen met een schot van afstand. Na precies een uur spelen was Casper Gerritse dichtbij de openingstreffer, maar hij werd stevig verdedigd, waardoor zijn inzet van dichtbij net naast ging. In de 67-ste minuut werd Brian Leons keurig bediend vanaf de rechterflank, maar zijn kopbal werd met een fraaie reflex door Mitchel van der Spoel over het doel gewerkt. Daarna golfde het spel verder op en neer, zonder dat er echt gevaar was in de zestien. In de 87-ste minuut kreeg IFC-topscorer Yoeri Rombouts zijn tweede gele kaart voorgehouden en kon zodoende met rood vertrekken. De man meer situatie bracht Slikkerveer wellicht aan het twijfelen: alsnog met risico vol op de counter gaan voor de overwinning of vast houden aan het geconcentreerde spel, dat de hele wedstrijd al werd gebracht? In ieder geval kwam in de 90-ste minuut ineens Brian Leons compleet vrijgelaten in het centrum te staan en oog in oog met Mitchel van der Spoel had hij de hoek voor het uitzoeken. Hij twijfelde niet en scoorde beheerst de 0-1 voor IFC. Een domper voor het toch de hele wedstrijd goed partij gevende Slikkerveer, dat eigenlijk wel een dik punt verdiend had in deze wedstrijd. Komende zondag wacht om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen sv DONK in Gouda.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Kenji Nakano (90+1 Robert Kosten), Mike van Dongen, Hugo A-Tjak (85 – Ronald Capelle), Steven van Dongen, Johan van Wijk (75 – Ruben Silva Lopez) en Casper Gerritse.