Slikkerveer in blessuretijd naar 3-3 tegen RCD

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-10-09 Slikkerveer - RCD>

Geplaatst op: 09-10-2016

In de thuiswedstrijd tegen het Dordtse RCD opende Slikkerveer sterk. Nadat eerst met wat afstandschoten nog niet zuiver op doel werd afgevuurd, was het in de 12e minuut wel raak. Een voorzet van Vincent de Jong werd strak bij de eerste paal ingekopt door Casper Gerritse: 1-0. Daarna bleef Slikkerveer goed doorgaan, speelde met veel balbezit en over veel schijven, maar zonder uitgespeelde kansen te creëren. In de 21-ste minuut kreeg RCD haar eerst kans van de wedstrijd en was het ook meteen raak. Een kort genomen corner werd op de rand van de zestien hard en hoog ingeschoten door Jeroen Snoek: 1-1. Slikkerveer bleef het initiatief houden en kreeg kansen via Ruben Silva Lopez en Casper Gerritse. Het doelpunt viel echter aan de andere kant na onnodig balverlies in de Slikkerveer defensie profiteerde de bezoekers met een snelle uitbraak, die door Simon Brand via de binnenkant van de paal werd ingeschoten: 1-2. In het restant van de eerste helft volgde alleen nog een poging van Ruben Silva Lopez, maar zijn schot ging naast het doel. Zodoende bleef het 1-2 bij rust.

De tweede helft  was nog maar net aan de gang of de 1-3 lag al in de touwen. Een snelle tegenaanval van RCD werd door Marouane Marguoum langs Mitchel van der Spoel in het doel geschoten. Een grote domper voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers, die in de rust nog Rick Drenth in de ploeg had gebracht. Drenth maakte daarmee zijn debuut bij Slikkerveer in het eerste elftal. In de 56-ste minuut leek Romano Niamut de aansluitingstreffer te maken, maar de vrije trap kon nog net door goalie Sleiffer met de vingertoppen worden aangeraakt, waardoor de bal tegen de paal weer terug het veld in sprong. De rebound werd door Jair Umarella over geschoten. Slikkerveer werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer het initiatief gelaten. RCD beperkte zich tot het uitdelen van speldenprikken, die op zich wel gevaarlijk waren, maar telkens tijdig onschadelijk gemaakt konden worden. Aanvallend kreeg Slikkerveer steeds meer kansen. Een vrije trap van Romano Niamut werd in de 69-ste minuut goed gepakt door de RCD-goalie. Vijf minuten later stoomde Vincent de Jong op over de rechterflank. Zijn voorzet werd in het centrum van de aanval door Robert Kosten op doel geschoten, maar de bal ging naast. Uit een zelfde aanval twee minuten later kopte Kosten tegen een verdediger op, die daarmee een treffer voorkwam. Vijf minuten voor tijd was Kenchi Orcadio dichtbij een treffer uit een hoge voorzet. Keeper Sleiffer liet de bal los in het luchtduel, maar werd op de doellijn geholpen door Den Breejen, die de bal nog net kon wegwerken. Een minuut later was het wel raak. Romano Niamut schoot de bal vanaf de rand van de zestien onberispelijk over keeper Sleiffer heen: 2-3. Slikkerveer zette daarna opportunistisch het slot in met hoge ballen voor het doel. In de tweede minuut van de blessuretijd kon er toch nog oplucht adem worden gehaald. Een hoge bal werd doorgekopt door Kenchi Orcadio op Robert Kosten, die de bal precies langs keeper Sleiffer in het doel tikte: 3-3. Daarna was de tijd voor beide ploegen te kort om nog iets aan de stand te veranderen. Het bleef zodoende 3-3. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij Maasstad Tediro.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Cas Leenders, Mike van Dongen, Casper Gerritse (75 – Iwan Tewelde), Romano Niamut, Ruben Silva Lopez (52 – Ronald Capelle), Jair Umarella, Raymond Smit (46 – Rick Drenth) en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x