Slikkerveer in blessuretijd langszij TOGB: 2-2

Bekijk alle foto's van: 2016-02-21 TOGB - Slikkerveer>

Geplaatst op: 21-02-2016

Voorafgaande aan het duel tegen TOGB moest eerder op de ochtend nog een herkeuring plaatsvinden of er überhaupt wel gevoetbald kon worden. Met de harde wind dwars over het veld en doordat de eerder deze week voorspelde regen uitbleef kon scheidrechter Post het duel prima door laten gaan. Slikkerveer startte in Berkel en Rodenrijs voortvarend aan het duel tegen het hooggeplaatste TOGB. In de tweede minuut werd Jair Umarella diep gestuurd, maar was doelman Verkerk net eerder bij de bal. De rebound die volgde werd door de al vallende Jeroen Capelle naast geschoten. Twee minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Romano Niamut bleef hangen in de zestien, waarna Damion Janssen bij de tweede paal het gaatje vond tussen een aantal verdedigers door en de bal hard in de touwen joeg: 0-1. Daarna blonk Rick Schouten op doel uit met een tweetal sublieme reddingen. Een hard schot van net buiten de zestien werd op tijd naast getikt en een schot van dichtbij kon ook ternauwernood gekeerd worden. In de 15e minuut was het echter wel raak toen de lange Daley Hilkemeijer een corner bij de tweede paal onhoudbaar binnen kopte: 1-1. Daarna bleef Slikkerveer er met regelmaat goed uitkomen, maar kreeg ook de thuisclub kansjes, want het spel golfde flink op en neer. Rick Schouten stompte een hard schot van Mark Vermeulen goed weg en aan de andere kant was het eindschot van Wesley Oorschot, na een prima aanval door het centrum, niet hard genoeg om keeper Verkerk te verrassen. Vier minuten later was Afendy Roehoeputij de aangever op Wesley Oorschot, maar dit keer ging het schot half de mist in en verdween de bal over het doel. TOGB had voor rust nog een grote kans met een kopbal van dichtbij, maar wederom hield Rick Schouten het hoofd koel en tikte de bal met een reflex naast. Hierdoor bleef het 1-1 met de rust.

In de tweede helft begon Slikkerveer wederom sterk. Damion Janssen schoot uit een hoekschop de bal bij de tweede paal dit keer in de handen van de keeper. In de 60-ste minuut pakte Kenchi Orcadio de bal op voor de eigen zestien en samen met Steven van Dongen volgde een snelle uitbraak. Jammer genoeg werd het schot op doel van Orcadio nog aangeraakt door een verdediger, zodat de bal naast ging in plaats van tussen de palen. Drie minuten later lag Rick Schouten weer goed in de weg bij een aanval van TOGB, waarbij het met de benen redding wist te brengen op een lage inzet. In de 64-ste minuut was het echter wel raak. Een hoekschop werd door de Slikkerveerse defensie precies in de voeten geschoven van Joey Lems van TOGB, die de bal direct in het doel werkte: 2-1. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Slikkerveer nog wel een puntje veilig te stellen, maar echte kansen werden bijna niet meer gecreëerd. Elf minuten voor tijd probeerde Steven van Dongen het nog eens met een afstandsschot, maar ging de bal naast. In de vierde minuut van de blessuretijd mocht Slikkerveer nog een vrije trap nemen net buiten het zestien meter gebied. Steven van Dongen schoot de bal via de lat en de paal in de linker bovenhoek binnen: 2-2. Ruim in blessuretijd wist de equipe van trainer Danny Wijnstekers toch nog een verdiend punt eruit te slepen. Man van de wedstrijd was overduidelijk Rick Schouten met een groot aantal goede reddingen. Komende zondag mag Slikkerveer het restant van de eerder gestaakte wedstrijd bij OVV uitspelen in Oostvoorne. Het duel begint in de 19e minuut van de tweede helft bij een 3-0 stand.

Opstelling: Rick Schouten, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio (79 – Ronald Capelle), Afendy Roehoeputij, Valerio Vers, Damion Janssen (50 – Steven de la Rambelje), Romano Niamut, Jeroen Capelle, Steven van Dongen, Wesley Oorschot en Jair Umarella (65 – Jason van den Berg).