Let op: Alle trainingen voor nog niet begonnen jeugdelftallen zijn met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Zie noodklok.

Slikkerveer Herfstkampioen - update filmpje

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-12-11 Slikkerveer - CKC>

Geplaatst op: 19-12-2016

Voor het filmpje van deze wedstrijd: Klik hier

In de laatste wedstrijd van dit jaar wist Slikkerveer wederom te winnen. Tegenstander op het eigen Reijerpark was op zondag 11 december 2016 CKC uit het Rotterdamse Kralingseveer. Nadat beide ploegen in de eerste minuten elkaar nog een beetje aan het aftasten waren kreeg Slikkerveer in zevende minuut haar eerste grote kans. Casper Gerritse werd perfect vrij gezet voor doelman Hagendijk van CKC, maar schoot helaas naast. Nog geen minuut later stond Gerritse weer oog in oog met goalie Hagendijk. Dit keer goed aangespeeld door Rick Drenth lobte Casper Gerritse over de keeper heen, maar ging de bal over het doel. Slikkerveer bleef aanvallen in deze periode en CKC hield tegen, dat was voornamelijk het spelbeeld. In de dertiende minuut kopte Cas Leenders een hoekschop van Ruben Silva Lopez net naast. Pas in de zeventiende minuut kon ook het eerste wapenfeit van CKC worden genoteerd. Een afstandsschot van net over de middenlijn ging een paar meter naast het doel van Mitchel van der Spoel. In de 20-ste minuut zette Ruben Silva Lopez Slikkerveer op een 1-0 voorsprong. Eerst omspeelde hij zijn directe tegenstander en maakte de uitkomende Hagendijk een inschattingsfout door over de bal heen te gaan, waarna Lopez de bal eenvoudig in de touwen kon jagen. Daarna bleef Slikkerveer het initiatief houden en de wedstrijd domineren. In de eerste helft waren er nog een aantal kansen voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers om de score te verdubbelen. In de 25-ste minuut schoot Romano Niamut vanaf de rand van de zestien net naast. Vier minuten later zette Vincent de Jong voor op Rick Drenth, die de bal bij de eerste paal naast schoot. Net voor rust kopte Kenchi Orcadio over uit een vrije trap van Romano Niamut en was het slotakkoord voor de bezoekers, dat uit een vrije trap over het doel van Mitchel van der Spoel schoten.

In de tweede helft probeerde CKC zich onder de druk van Slikkerveer uit te voetballen, maar lukte dat amper. In het spel bleef het een flinke tijd op en neer golven zonder dat er gevaar voor één van beide doelen kon worden gesticht. De eerste kans deed zich voor in de 65-ste minuut toen Jair Umarella op doel schoot, maar via een verdediger ging de bal naast. Twee minuten later gaf Mike van Dongen voor op Rick Drenth, maar zijn kopbal mistte kracht. In het slot van de wedstrijd zette CKC de verdedigers van Slikkerveer nog volop aan het werk, maar hoefde Mitchel van der Spoel niet echt in actie te komen. Twee minuten voor tijd had invaller Steven van Dongen nog een grote kans, maar zijn schot bij de eerste paal werd goed gered door keeper Hagendijk. Uiteindelijk bleef het bij de 1-0 stand en mocht Slikkerveer zich Herfstkampioen noemen. Doordat naast concurrent RCD gelijk speelde gaat Slikkerveer de winterstop in met een voorsprong van vijf punten op een drietal achtervolgers. Pas in het nieuwe jaar pakt Slikkerveer de draad voor de tweede helft van competitie weer op met haar traditionele trainingskamp in Spanje. Op zondag 29 januari staat het eerste competitieduel weer op het programma. Dan wordt in Rotterdam gespeeld tegen JHR.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Romano Niamut, Damion Janssen, Jair Umarella, Rick Drenth, Casper Gerritse (72 – Raymond Smit), Ruben Silva Lopez (63 – Steven van Dongen).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x